Архива вести
                   
5. децембар 2019.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ ЗА ПРАЋЕЊЕ РЕФОРМЕ ПРАВОСУЂА (РОК: 8. ДЕЦЕМБАР 2019. ГОДИНЕ)

Фондација за отворено друштво, Србија и Одбор за људска права Ниш су расписали јавни позив за Обуку за праћење реформе правосуђа.

5. децембар 2019.

ОБУКА У ОБЛАСТИ РОДНО ОДГОВОРНОГ БУЏЕТИРАЊА (РОК: 15. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ)

The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) је објавио позив организацијама цивилног друштва да се пријаве за основне и напредне обуке у области родно одговорног буџетирања, које ће бити организоване у оквиру The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) пројекта.

4. децембар 2019.

СЛУЖБА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА НА КОНКУРСУ ДОДЕЛИЛА 300 СТИПЕНДИЈА СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа доделила је стипендије за ученике средњих школа из три општине који похађају наставу на подручју Прешева, Бујановца, Медвеђе, Лесковца, Лебана и Врања.

4. децембар 2019.

ИЗ ПРОЈЕКТА „НОРВЕШКА ЗА ВАС" ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУМПНЕ СТАНИЦЕ У ПРЕШЕВУ 167.000 ЕУР

Прешево - Реконструкција пумпне станице „Жујинце” у Прешеву, који Норвешка финансира са 167.000 евра кроз пројекат „Норвешка за вас - Србија”, допринеће стабилнијем водоснабдевању за 13.000 корисника у овој општини на југу Србије.

4. децембар 2019.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА АЦТ НАМЕЊНОГ ПОДРШЦИ ЛОКАЛНИХ ОЦД

Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе позивају заинтересоване организације цивилног друштва да присуствују представљању пројекта АЦТ, 17. децембра 2019. године од 10.30 до 15 часова у Кући активизма (Добрачина 55, Београд).

4. децембар 2019.

ПОВЛАСТИЦЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ

Република Србија је у буџету за идућу годину издвојила за енергетски угрожене грађане више него прошле – милијаду и 560 милиона динара. Грађанима није лако да испуне све критеријуме за стицање тог статуса, а главна препрека је и даље недовољна информисаност, за што су одговорне локалне самоуправе.

3. децембар 2019.

ЈАВНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ НАЦИОНАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗАПОШЉАВАЊА ЗА 2020. ГОДИНУ

У поступку припреме Предлога националног акционог плана запошљавања за 2020. годину, којим се уређује област активне политике запошљавања, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи јавну расправу о Предлогу националног акционог плана запошљавања за 2020. годину.

3. децембар 2019.

НАЦИОНАЛНИ СОС БРОЈ ЗА ЖЕНЕ СА ИСКУСТВОМ НАСИЉА JE 0800-222-033

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је присуствовао свечаном покретању шестог националног СОС броја за жене са искуством насиља. 

3. децембар 2019.

НЕКСУС ВРАЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „УНАПРЕЂЕЊЕ МЕЂУЕТНИЧКЕ САРАДЊЕ ВРАЊА И ТУТИНА ОСНАЖИВАЊЕМ ДЕВОЈЧИЦА И ЖЕНА ПРИПАДНИЦА ЕТНИЧКИХ МАЊИНА”

Удружење грађана НЕКСУС Врање је у оквиру пројекта „Унапређење међуетничке сарадње Врања и Тутина оснаживањем девојчица и жена припадница етничких мањина и умрежавање релевантних актера из локалних средина” организовало састанак заговарања са представницима институција.

2. децембар 2019.

ЗА ДОМОВЕ ЗДРАВЉА ШИРОМ СРБИЈЕ ИЗДВОЈЕНО 2,3 МИЛИОНА ЕВРА

Београд  - Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар уручио је уговоре о финансирању и реализацији пројеката усмерених на унапређење квалитета услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, у укупној вредности 2,3 милиона евра.

«Претходна страна   Следећа страна»