Архива вести
                   

ПЛАТФОРМА ЗА ПОМОЋ МЛАДИМА

24. новембар 2022.

Бујановац – Београд -  Уницеф је покренуо платформу „Све је ок“ која младима од 16 до 30 година пружа могућност да путем чета  или телефона добију помоћ, како би се што лакше изборили са изазовима које носи прелазак у одрасло доба.

Било да су у питању депресија, анксиозност, неприхватање себе или ситуације са којом се суочавају, проблеми у школи или на факултету, „Све је ок“  представља сигурно уточиште у коме психолози и остали стручњаци дају подршку и конкретне савете.

Платформу је подржао Maybelline New York у склопу глобалне иницијативе „Brave Together“.

„Чак и ако ниси сигуран да је твој проблем озбиљан, не устручавај се да затражиш стручну помоћ. Професионалац ће боље моћи да процени твоје стање и препоручи шта можеш да учиниш да се осећаш боље. Ако имаш од 16 до 30 година, сваког дана од 18 до 22 сата четуј са психологом у реалном времену на https://svejeok.rs/, а ако ти је помоћ потребна хитно, у сваком тренутку можеш позвати 116111”, поручују из организације.

Како би се млади, али и њихови родитељи, наставници, школски психолози и педагози, најбоље упознали са оним што платформа нуди, креиран је својеврсни Водич, са циљем да охрабри све оне којима је помоћ потребна да исту и потраже, у било које доба, бесплатно и потпуно анонимно.

Извор: Бујановачке, Служба Координационог тела