Архива вести
                   

СТРУЧНА ПРАКСА ЗА 119 МЛАДИХ БУЈАНОВЧАНА

25. новембар 2022.

Бујановац – Београд -  Општина Бујановац донела је одлуку о финансирању стручне праксе  за 119 незапослених код 21 послодавца –  јавним установама, предузећима, школама, судовима, тужилаштву, адвокатским канцеларијама и зубарским ординацијама.

Највише практиканата, њих 28, биће на пракси у Дому здравља, 22 у ЈП „Комуналац“, а у Предшколској установи „Наша радост“ 14.

У Дому здравља ће бити примљено 19 медицинских сестара, 4 струковне медицинске сестре, 2 више гинеколошке сестре,  по један зубни техничар, струковни лаборант и стоматолог, стоји у општинској одлуци објављеној у четвртак.

ЈП „Комуналац“ тражи шесторо дипломираних економиста, двоје економиста, деветоро приправника са средњом школом, али и хемичаре, технологе, грађевинце.

За стручно оспособљавање локална самоуправа ове године издвојила је 25 милиона динара. Програм ће трајати до 12 месеци за приправнике са  високом стручном спремом, до 9 месеци за практиканте са вишом и 6 месеци за оне са средњом стручном спремом.

Током трајања стручне праксе Општина Бујановац ће уплаћивати послодавцу средства за исплату ангажованих лица односно, 25.000 динара у нето износу за оне са факултетском дипломом, 23.000 за приправнике са вишом школом и 20.000 динара за свршене средњошколце.

За избор приправника задужени су послодавци.

Комплетан списак послодаваца и потребних приправника можете видети на сајту општине Бујановац.

Извор: Бујановачке, Служба Координационог тела