Архива вести
                   

НАГРАДНИ КОНКУРС „ЖИВОТ У ДОБА КОРОНЕ: КАКО СТЕ ПРОВОДИЛИ ВРЕМЕ У ИЗОЛАЦИЈИ?”

30. април 2020.

Црвени крст Србије, у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности, позива грађане и грађанке из Србије, нарочито старије од 65 година, да се пријаве на конкурс „Живот у доба короне: Како сте проводили време у изолацији?“. Током пандемије COVID-19 много времена многи су провели у изолацији. Овај конкурс је прилика да наши грађани и грађанке на креативан начин, писаним радом или песмом опишу како су организовали свој живот у изолацији, које су активности спроводили, као и да изнесу своје мисли и осећања током боравка у изолацији.

Најбољи радови биће штампани у књизи под насловом „Живот у доба короне: Како сте проводили време у изолацији?“, а десет најбољих радова биће награђено.

О радовима ће одлучивати стручни жири. Награде ће бити свечано уручене у октобру.

Радове треба слати на имејл адресу natasa@redcross.org.rs (Subject: Писани рад) или редовном поштом на адресу Црвени крст Србије, Симина 19, 11000 Београд, са назнаком „Конкурс за писани рад“.

Информације о конкурсу:

  • Писани рад треба да има до 1500 речи и да буде послат у формату А4.
  • Рок за достављање радова је 15 дана по окончању ванредног стања.
  • Сваки учесник и учесница може да пошаље највише три (3) рада.
  • Радови морају бити оригинални и израђени самостално.
  • Радови се не враћају и организатор задржава право да радове користи у кампањама за промовисање равноправности, као и да их репродукује у штампи.
  • Приликом слања радова, потребно је послати и следеће податке, како би организатори могли да вас обавесте о резултатима конкурса: име и презиме, године старости и број телефона.

Више информација о конкурсу потражите на www.redcross.org.rs

Извор: Црвени крст Србије и Координационо тело