Архива вести
                   

НАСТАВА У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА У СРБИЈИ ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНА 31. МАЈА

29. април 2020.

Београд - Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да ће настава у основним и средњим школама у Србији бити завршена 31. маја.Он је за Прву телевизију рекао да ће предавања на факултетима бити завршена око 15. маја а настава за матуранте око 25. маја.

„Од 1. јуна можемо појединачно и у малим групама да завршавамо неке послове, тада имамо завршне и пријемне испите”, рекао је министар.

Министар просвете Младен Шарчевић је, говорећи о вртићима и започињању наставе, навео да је још рано доносити одлуку о томе када ће се предшколске установе отварати. Како је рекао, ученици ће морати да буду разумни и да сачекају да се прича у вези са вирусом корона мало релаксира.

„Може матура да се прослави и крајем јуна, и 28. јун је добар, Видовдан. Ако се то ради у школском дворишту, са маскама или можда не буде маски, не мора да се иде у хотеле. Девојчице и дечаци могу да се обуку феноменално, дођу у школу и сликају се, родитељи имају успомену, и уживајте мало. Ако се буде могло, наравно”, рекао је Шарчевић.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело