Архива вести
                   

ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКИХ ПОРТЕНЦИЈАЛА У МЕДВЕЂИ

29. јун 2017.

Медвеђа - У циљу јачања економских потенцијала и развоја општине Медвеђа, која припада најнеразвијенијим општинама у Републици Србији, актуелно руководство општине предузело је бројне кораке. Важно је истаћи да је у протекле три године учињен видан напредак на плану економског опоравка општине.

Становници Медвеђе добили су фонтану у центру вароши, а величанствени водопад, који им је подарила природа, преуређен је са новоизграђеним приступним стазама и мостићима. У непосредној близини биће направљен Визитор центар, а у фази израде је пројектна документација за комплетно сређивање и осветљење видиковца.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, каже  да се у Медвеђи интензивно ради на најважнијем послу - запошљавању младих људи. Влада Србије омогућила је путем субвенција словеначком инвеститору фирме „Биоген“ отварање 110 нових радних места у овој општини, па ће тако у 2017. ова фирма запослити 70, а наредне године још 40 људи, истиче председник општине Медвеђа.

Председник ове општине је додао да је у претходном периоду имао низ састанака са представницима Министарства рударства и енергетике на тему санације и регулације јаловишта на флотацији рудника Леце.

„То је један од горућих проблема код пословања рудника. Наш циљ је да то јаловиште буде потпуно безбедно, као и да све отпадне воде, односно хемикалије које се налазе у њему,  буду преађене. Имамо понуду  једне немачке невладине организације да учествује у том пројекту, наравно, уз сагласност Министарства рударства,“ истакао је Арсић.

У наредном периоду председник општине Медвеђа састаће се са представницима

Министарства пољопривреде и заштите животне средине, као и са представницима рудника, у циљу заједничког проналажења решења проблема рудника Леце.

Извор: Протокол К-1 и Координационо тело