Архива вести
                   

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОДОБРИЛО ПЛАН РЕСТРИКЦИЈА ВОДЕ

30. јун 2017.

Бујановац – Јавно предузеће „Комуналац“у Бујановцу добило је тражену сагласност Општинског већа за планиране рестрикције у водоснабдевању током летњег периода.

Одобрење плана је затражено због повећане потрошње воде. Рестрикције ће бити примењиване само у случају потребе, када буде угрожен нормалан режим снабдевања пијаћом водом.

Планирано је да, у том случају, прекид у водоснабдевању пет зонираних подручја буде сваког радног дана у периоду од 14 до 20 часова.

У првој зони налази се село Велики Трновац, у другој су Карадник и Српска Кућа, у трећој Љиљанце и Жужељица, у четвртој Левосоје и Осларе, а у петој Лучане и Турија.

Свака зона биће искључивана одређеног дана, прва понедељком, друга уторком и тако редом, закључно са петком.

У захтеву „Комуналца“ за одобрење поменутог плана, наведено је да је циљ увођења рестрикција снабдевање водом и оних места која се налазе на вишим тачкама. Представник овог јавног предузећа информисао је чланове Општинског већа да је водоснабдевање на територији бујановачке општине уредно, са 80 литара воде у секунди, колико износи на градском изворишту, где је у функцији свих 13 бунара, као и 4 у Турији.

Извор: Бујановачке и Координационо тело