Архива вести
                   
9. мај 2017.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА 23 МИЛИОНА ДИНАРА

Бујановац – Општина Бујановац је за ову годину издвојила 23 милиона динара за пољопривреду, од чега је 3,5 милиона намењено сточарима, углавном за вештачко осемењивање стоке.

9. мај 2017.

БУЈАНОВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА

Бујановац – Бујановачки Црвени крст је 8. маја на Карађорђевом тргу  и главној улици у Бујановцу организовао акцију поводом Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

9. мај 2017.

КРЕЋЕ ПРЕДАЈА ЗАХТЕВА ЗА РЕГРЕС ЗА ЂУБРИВО

Београд - Предаја захтева за остваривање права на регрес за ђубриво је у току. Захтев се предаје једанпут годишње Министарству финансија – Управи за Трезор, од 3. маја до 30. септембра текуће године.

8. мај 2017.

СТАНКОВИЋ: СТАБИЛНО И БЕЗ ИНДИЦИЈА ДА ЋЕ БИТИ ДРУГАЧИЈЕ

Београд - Председник  Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић изјавио је да је ситуација на југу Србије стабилна, да нема међунационалних сукоба, нити индиција да може доћи до погоршања безбедносне ситуације.

8. мај 2017.

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У МИРАТОВЦУ

Прешево - Америчка агенција за међународни развој, програм Уједињених нација за развој и фондација Ана и Владе Дивац организивали су у пролећно чишћење Миратовца под називом  „Ми радимо заједно". Миратовац, село у општини Прешево, које се налази  поред границе са Македонијом, је било прва станица на балканској мигрантској рути у Србији.

5. мај 2017.

ПОСЕТА ЗОРАНА СТАНКОВИЋА ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић је у Прешеву разговарао са председницом општине Ардитом Синани и додао да је она спремна да све проблеме локалне самоуправе решава у сарадњи са Владом Републике Србије.

4. мај 2017.

ПОСТАВЉЕНА АУТОБУСКА КАБИНА НА УЛАЗУ У КОСОВСКУ

Бујановац – Прво од два планирана аутобуска стајалишта у Бујановцу добило је кабину са седиштима за путнике који чекају аутобусе. Реч је о стајалишту на углу улица Карађорђа Петровића и Косовске.

4. мај 2017.

ЛАЗИЋЕВ ТЕКСТ НОМИНОВАН ЗА НАГРАДУ ЗА ИСТРАЖИВАЧКО НОВИНАРСТВО

Бујановац – Текст „Стварно јединствени бизнис“, аутора Николе Лазића, уредника портала Бујановачке, објављен у недељнику Врањске, где је Лазић такође уредник, један је од шест номинованих за годишњу Награду за истраживачко новинарство коју дванаесту годину за редом додељује Независно удружење новинара Србије (НУНС), уз подршку Амбасаде САД.

4. мај 2017.

ОДЛУКА О ПОВЕЋАЊУ МИНИМАЛЦА ДО 15.СЕПТЕМБРА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да ће се убрзо знати колико ће бити повећање плата и пензија, и додао да до 15. септембра мора бити донета одлука о повећању минималне цена рада.

3. мај 2017.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 03.05.2017.

Зоран Станковић, председник Координационог тела, боравиће 03. и 04. маја у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, где ће се састати са председницима те три општине као и са лидерима Срба.

«Претходна страна   Следећа страна»