Архива вести
                   

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА 23 МИЛИОНА ДИНАРА

9. мај 2017.

Бујановац Општина Бујановац је за ову годину издвојила 23 милиона динара за пољопривреду, од чега је 3,5 милиона намењено сточарима, углавном за вештачко осемењивање стоке.

Конкурс је отворен до 19. маја а право на подстицајна средства  имају активна пољопривредна газдинства и домаћинства са територије општине Бујановац која су уписана у регистар активних пољопривредних газдинства, у складу са законом, правилником и  конкурсом.

Метин Рамизи, члан општинске Комисије за доделу подстицајних средстава, нагласио је да је прошле године за пољопривреду издвојено само 9 милиона динара.

„Подстицајна средства су предвиђена за производњу млека, воћа и биљних култура (грожђа, поврћа, печурки и цвећарама), затим за сектор житарица, индустријских ароматичних биљака и зачина, као и за пчеларство“, рекао је  Рамизи.  

Он је истакао да ће Комисија, након затварања конкурса, приступити појединачном оцењивању пристиглих пријавних захтева, као и да ће на терену проверити да ли су кандидати поступили у складу са програмом и конкурсом.

Извор: Бујановачке и Координационо тело