Архива вести
                   
22. април 2016.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У МЕДВЕЂИ ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ ТОДОРОВИЋ ИЗ РЕТКОЦЕРА

Медвеђа – Општинска библиотека „Петар Петровић Његош“ и предшколска установа „Младост“ организовале су у Медвеђи хуманитарну продајну изложбу дечијих радова и позвале све људе добре воље да купе честитке, украсне кесе, корпице, ускршња јаја и друге ситнице и тако помогну породици Тодоровић из Реткоцера.

21. април 2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПАКЕТА ПОДРШКЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОДРШКЕ ПОЧЕТНИЦИМА ЗА ЗАПОЧИЊАЊЕ ПОСЛА - СТАРТ-УП

Пројекат подршке почетницима за започињање посла – Старт- уп реализује Развојна агенција Србије у сарадњи са акредитованим регионалним развојним агенцијама.

21. април 2016.

ВЕРБИЋ НА СКУПУ У ХАГУ О ОБРАЗОВАЊУ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Београд- На позив високе комесарке ОЕБС-а за националне мањине Астрид Торс, министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић учествовао је јуче у Хагу на скупу поводом 20. годишњице Хашких препорука о правима националних мањина у образовању.

20. април 2016.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 48 ПРЕДУЗЕТНИЦА СА ЈУГОИСТОКА И ЈУГОЗАПАДА СРБИЈЕ

Рашка - Министарка без портфеља Јадранка Јоксимовић и амбасадор Швајцарске у Србији Жан Данијел Рух уручили су јуче у Рашки уговоре о додели субвенција вредних 368.000 евра за 48 предузетница из 22 општине југоистока и југозапада Србије.

20. април 2016.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

У циљу подстицања јавне расправе и дебате о темама у вези са ЕУ и процесом приступања Републике Србије у ЕУ, Канцеларија за европске интеграције је објавила конкурс за спровођење пројеката у области информисања о следећој теми:

19. април 2016.

МАНЕВРИ КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац – Амбасадор САД у Србији Кајл Скот и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драгaнић обишли су базу Војске Србије „Југ“ и присуствовали делу заједничке обуке припадника српске и америчке војске на полигону „Боровац“ и стрелишту „Вртогош“ код Бујановца.

19. април 2016.

ПОЖАРИ У СПОНЦУ И ГАЈТАНУ

Медвеђа - Јуче око поднева је у атару села Спонце избио пожар на отвореном простору. Горело је ниско растиње. Захваљујући интервенцији две ватрогасне екипе из Медвеђе и Лесковца пожар је локализован и стављен под контролу.  Око 13.40 часова избио је још један пожар у атару села Спонце, према Медвеђи, који је такође локализован и стављен под контролу.

18. април 2016.

ИЗМЕНА САОБРАЋАЈА НА ДЕОНИЦАМА ПРУГЕ НИШ-ПРЕШЕВО

Ниш, Прешево - Од 18. априла железнички саобраћај на прузи Ниш-Прешево биће измењен због радова на реконструкцији и модернизацији деоница: Винарци-Ђорђево, Врањска бања-Ристовац и Бујановац-Букаревац, наведено је у саопштењу предузећа „Србија воз".

18. април 2016.

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство здравља Републике Србије објавило је јавни позив за подношење предлога пројеката за реализацију програма „Подршка удружењима и организацијама - подстицање активности стручних организација, савета и удружења" у 2016. години.

18. април 2016.

У РЕЉАНУ ОДРЖАН ПОМЕН СТРАДАЛИМ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Прешево – Командант Копнене војске Србије генерал – потпуковник Милосав Симовић положио је у селу Рељан код Прешева венац поред споменика погинулима у НАТО бомбардовању.

«Претходна страна   Следећа страна»