Архива вести
                   
16. мај 2014.

СИТУАЦИЈА У ПЧИЊКСОМ ОКРУГУ ПОД КОНТРОЛОМ

Ситуација у Пчињском округу је под контролом, а евидентирана је штета на пољопривредним добрима, као и на неким објектима у Врању, закључак је са седнице Штаба за ванредне ситуације.

седнице Штаба за ванредне ситуације.Врање - Како је саопштено из Службе за односе са јавношћу, наложено је да се уведу непрекидна дежурства у врањским предузећима у циљу заштите имовине и људи, као и да се онима који се налазе на годишњем одмору он прекине током трајања ванредног стања у земљи узрокованог обилним падавинама.

16. мај 2014.

ОБУКА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НЕКА РАВНОПРАВНОСТ ПОСТАНЕ СТВАРНОСТ“

Београд-Бујановац-Нови Пазар-Суботица - У оквиру пројекта Повереника за заштиту равноправности „Нека равноправност постане стварност“, чији је имплеменатциони партнер Савез удружења „Кућа људских права и демократије“, започета је реализација обуке намењене представницима организација цивилног друштва које раде са младима и у интересу младих, а у циљу подизања свести о проблему дискриминације у локалним заједницама.

 

16. мај 2014.

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ПИСАЊЕ ЕУ ПРОЈЕКАТА

Владичин Хан - У Владичином Хану је одржан регионални тренинг за планирање и писање пројеката намењен локалним тимовима професионалаца из институција и организација које раде са мањинама из Бујановца, Прешева, Врања и Владичиног Хана. 

15. мај 2014.

СИРИЈЦИ ПОКУШАЛИ ИЛЕГАЛАН ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ КОД ПРЕШЕВА

Прешево – На граничном прелазу Прешево, цариници су спречили шест особа у покушају илегалног прелазка државне границе, саопштила је Управа царина.  Илегални емигранти су откривени у камиону словачких регистарских ознака, којим је превожено преко 22 тоне декоративног мермера из Грчке у Словачку. 

15. мај 2014.

ОБУКА ЗА МИРОВНЕ МИСИЈЕ У ВОЈНОЈ БАЗИ „ЈУГ“

Бујановац – У скалду са стратешком наменом  да база „Југ“ Војске Србије (ВС) постане међународни центар за обуку војника земаља из региона за мировне мисије под покровитељством УН, у јуну ће бити одржана  заједничка вежба у којој ће, поред припадника ВС, учествовати и представници армија САД, Албаније, Азербејџана, Мекедоније, Румуније, Словеније и Хрватске.

14. мај 2014.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН ДРУГИ ЦИКЛУС „ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА ЗА МЛАДЕ ИЗ АЛБАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО“

Други циклус пројекта „Школа српског језика“ успешно је завршен. Полазници „Школе српског језика“  су током претходног викенда радили тест провере знања које су имали прилику да стекну у претходних седам месеци.

14. мај 2014.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНАТА

Врање/Лесковац - Полазници Регионалних центара за таленте Пчињског и Јабланичког округа имали су прилику да на 15. по реду научном скупу покажу стечено знање из десет научних области. На такмичењу које је одржано у гимназији “Бора Станковић“ у Врању учествовало је 38 основаца и средњошколаца, а најбољи ће учествовти на предстојећем Републичком такмичењу талената.

14. мај 2014.

ПОЗИВ РАСЕЉЕНИМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ ДА УЧЕСТВУЈУ У ИЗБОРНИМ РАДЊАМА

Врање – Секретаријат за  интерно расељена лица градске управе у Врању обавестио је  расељена лица са КиМ да су у прилици да остваре своја права да бирају и да буду бирани на предстојећим парламентарним изборима на Косову и Метохији, који ће бити одржани  8. јуна.

14. мај 2014.

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА У БУЈАНОВЦУ

У Бујановцу је одржан први Сајам образовања у организацији Актива стручних сарадника и локалне самоуправе.

14. мај 2014.

КИРБИ: СРБИЈА ЈЕ ТОЛЕРАНТНА ЗЕМЉА

Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби је током своје недавне посете југу Србије посетио и Амерички кутак у Врању, где је говорио о значају владавине права за развој и модернизацију Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»