Архива вести
                   

ОБУКА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НЕКА РАВНОПРАВНОСТ ПОСТАНЕ СТВАРНОСТ“

16. мај 2014.

Београд-Бујановац-Нови Пазар-Суботица - У оквиру пројекта Повереника за заштиту равноправности „Нека равноправност постане стварност“, чији је имплеменатциони партнер Савез удружења „Кућа људских права и демократије“, започета је реализација обуке намењене представницима организација цивилног друштва које раде са младима и у интересу младих, а у циљу подизања свести о проблему дискриминације у локалним заједницама.

Обука ће бити одржана у Новом Пазару, Бујановцу и Суботици, а реализација првог од три модула започиње већ 16. маја у Новом Пазару, 19. маја у Суботици и 27. маја у Бујановцу.  

Теме које покрива први модул обуке тичу се препознавања дискриминације и антидискриминационе правне регулативе Републике Србије, а учесници ће се са овим темама упознати кроз предавања, групни рад и практичне вежбе.

Планирано је да се преостала два модула обуке реализују у току јуна и септембра, а по њиховом завршетку уследиће реализација антидискриминационих кампања у осам општина у Србији.

По завршетку пројекта, Повереник ће доделити сертификате свим учесницима који су прошли кроз обуку и имплементирали локалне кампање у вези са подизањем свести заједнице о проблемима дискриминације мањинских група.

Циљ пројекта „Нека равноправност постане стварност“ је допринос јачању људских и мањинских права у Србији. Овај пројекат кофинансира Краљевина Норвешка, у склопу билатералног програма промоције пројекaта из 2012. године.

Извор: Југпрес и Координационо тело