Архива вести
                   

УСПЕШНО ЗАВРШЕН ДРУГИ ЦИКЛУС „ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА ЗА МЛАДЕ ИЗ АЛБАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО“

14. мај 2014.

Други циклус пројекта „Школа српског језика“ успешно је завршен. Полазници „Школе српског језика“  су током претходног викенда радили тест провере знања које су имали прилику да стекну у претходних седам месеци.

За разлику од прошле године, где се „Школа српског језика“ организовала у Бујановцу и Прешеву, а полазници углавном били ученици средњих школа, студенти и дипломци, ове године су за ђаке старијих разреда ОШ Десанка Максимовић из Биљаче (општина Бујановац) организовани додатни часови српског језика. Ова група од 80 основаца је такође радила тест знања, којим су показали да су за четири месеца овладали основама српског језика. 

Анализа тестова показала је да су полазници „Школе српског језика“ остварили добре резултате. Дипломе ће им припремити школа језика Едукативни центар из Новог Сада, задужена за реализацију часова.

Ово је друга година реализације пројекта, захваљујући којем је више од 500 младих Албанаца из две општине стекло и  унапредило знање српског језика.

Пројекат је трајао седам месеци, од октобра 2013. до маја 2014. године, а часови су се организовали два пута недељно, викендом, а за ђаке у Биљачи током радне недеље. Реализаицју пројекта помогла је амбасада Велике Британије.

Извор: Координационо тело