Архива вести
                   
13. мај 2014.

ЗАВРШЕТАК КАМПАЊЕ „МИ – ТУ“

Удружење „Генератор“ је свечаним програмом у сали Дома војске Врање обележио завршетак кампање „Ми – ту“ која је за циљ имала подизање свести грађана о правима мањина.

13. мај 2014.

Становници југа Србије „бирају посао“

Врање – Према евиденцији Националне службе за запошљавање у Пчињском округу је без посла је преко 30.000 људи, од којих трећина живи у Врању, али, многи од њих нису спремни да се доквалификују и обуче за нека друга занимања.

13. мај 2014.

Албанац поклонио Србину скупа инвалидска колица

Бујар Неџипи (52), возач предузећа „Мимоза“из Прешева, који вози на линијама Прешево-Берн, Прешево-Штутгарт и Скопље-Брисел, поклонио је Удружењу параплегичара у Врању електрична колица до којих се веома тешко долази јер коштају око 245.000 динара. Хендикепирана лица на њих, по редовној процедури, чекају осам година. 

12. мај 2014.

ПРЕДСТАВЉЕНИ РАЗВОЈНИ ПРОГРАМИ АГРАРА

Бујановац – На Седмом међународном сајму пољопривреде и инвестиционих потенцијала, који је од 9. до 11. маја одржан у Бујановцу,  представљени су производи и развојни програми аграра, превасходно бујановачког, потом југоисточне Србије, али и Косова и Метохије, Македоније и Албаније.

12. мај 2014.

КОНКУРС НАЦИОНАЛНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ И УСАИД-а

Млади и жене старости од 18 до 35 година из 12 неразвијених општина у Србији који имају добру пословну идеју добиће прилику да започну свој сопствени бизнис. Пројекат подршке развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији спроводе УСАИД и Национална агенција за регионални развој, преко регионалних развојних агенција у Ужицу, Краљеву, Лесковцу и Новом Пазару. Рок за подношење пријава за учешће у обуци за започињање бизниса је 23. мај.

9. мај 2014.

Конкурс за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду 2014

На основу Одлуке директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 100 број: 67-00-00043/2014-01 од 08.05.2014. године, Служба Координационог тела објављује конкурс за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду.

8. мај 2014.

УСКОРО МЕЂУНАРОДНА ВОЈНА ВЕЖБА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац - Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал  Љубиша Диковић, рекао је јуче  у бази Добросин код Бујановца да ће на простору југа Србије  ускоро бити одржана заједничка вежба међународних снага и додао да је сарадња са КФОР-ом „изванредна".

7. мај 2014.

Светски дан џеза обележен у Бујановцу

Светски дан џез музике je ове године први пут  обележен у Бујановцу.  Нишвил фондација, у оквиру пројекта „Џез - мултикултурални израз“, организовала је бесплатан концерт поводом међународног дана џеза, обрадовавши грађане овим несвакидашњим догађајем.

 

 

 

7. мај 2014.

Саопштење за јавност - 07.05.2014.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу донела је одлуку о поништењу одлуке о претходно расписаном Конкурсу за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду.

6. мај 2014.

ВРАЊЕ ДОБИЈА РЕГИОНАЛНУ СИГУРНУ КУЋУ

Врање/Врањска Бања – Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби положио је јуче камен темељац за изградњу регионалне Сигурне куће, која ће се градити на локацији у  Врањској Бањи.

«Претходна страна   Следећа страна»