Архива вести
                   

СИТУАЦИЈА У ПЧИЊКСОМ ОКРУГУ ПОД КОНТРОЛОМ

16. мај 2014.

Ситуација у Пчињском округу је под контролом, а евидентирана је штета на пољопривредним добрима, као и на неким објектима у Врању, закључак је са седнице Штаба за ванредне ситуације.

Врање - Како је саопштено из Службе за односе са јавношћу, наложено је да се уведу непрекидна дежурства у врањским предузећима у циљу заштите имовине и људи, као и да се онима који се налазе на годишњем одмору он прекине током трајања ванредног стања у земљи узрокованог обилним падавинама.

Уочена је и велика мрља на Јужној Морави  из правца Бујановца, о чему ће бити обавештене инспекције које су у обавези да обаве испитивања.

Водостај на реци Бањштици и Јужној Морави  је нормалан, а вода за пиће хемијски и бактериолошки исправна.

Од кише је, судећи по извештају, највећа штета на ораницама. Чак 70 хектара је под водом, па ће род пшенице бити преполовљен. Прве процене говоре да штета износи преко 4 милиона динара.

На седници Штаба за ванредне ситуације наложено је свим предузећима да ангажују комплетно људство и механизацију на одржавању канализационе и атмосферске канализације, санацији одрона и клизишта, као и да се појача санитарни надзор. Један од закључака Штаба је и да се обезбеди неопходна опрема за ватрогасну службу.

Начелник округа Будимир Михајловић казао је да је ситуација по питању падавина  у Пчињском округу слична као и у Врању.

Одржана је и ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације.

„Добили смо депешу  од начелника Сектора за ванредне ситуације Предрага Марића о количини падавина која се очекује за наредне дане, коју смо проследили свим локалним самоуправама. Сви су реаговали како треба. Чини ми се да ће нас ипак мимоићи тешке последице, киша пада нон стоп, али је ситуација са количином и интензитетом падавина тренутно боља од оне у западној Србији“, изјавио је Михајловић.  

Извор: Јужне вести, ОК Радио и Координационо тело