Архива вести
                   

АИДА ЧОРОВИЋ НА ЗАВРШНИЦИ ТРИБИНА О МАЊИНСКИМ ПРАВИМА У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

30. мај 2014.

Серија трибина о проблемима права жена на југу Србије наставља се 30.05.2014. године одржавањем три трибине о правима жена на часовима грађанског васпитања у Средњој школи „Свети Сава“  у Бујановцу и Гимназији „Скендербег“ у Прешеву, са учешћем Аиде Ћоровић, народне посланице, активисткиње за људска права и бивше координаторка невладине оргнаизације Урбан Ин из Новог Пазара. Трибине се одржавају у оквиру завршних активности на  пројекту „Изјендачи ме“,  чији је циљ унапређење свести грађана о значају поштовања права мањина.

Споменуте трибине ће бити одржане у следећим терминима:

-  од 9.40 до 10.25 часова у  Гимназији „Скендербег“ у Прешеву;

- од 12.15 до 13.00 часова у Гимназији  „Сезаи Суррои“ у Бујановцу;

- од 14.45 до 15.30 часова у Средњој школи „Свети Сава“ у Бујановцу.

 Више од две деценије је ангажаман Аиде Ћоровић везан за одбрану људских права, а активности везане за женска права и родну равноправност у томе имају посебно место.

Серија трибина о мањинским групама и њиховим правима у Србији се реализује у оквиру пројекта „Изједначи ме!”.  У оквиру пројекта су у протеклих годину дана, поред трибина о мањинским правмиа, реализоване следеће активности: кампања „Ми-ту“, која је укључивала различите активности, филмове и представе и чија публика је бројала преко 8.000 грађана, едукација младих за активно деловање кроз новинарство и активизам и рад локалних и регионалних тимова професионалаца из институција и организација које се баве мањинама. Пројекат “Изједначи ме” реализује Генератор из Врања, а финансира га Делегација Европске уније у Србији, у оквиру програма ЕИДХР и општине у којима се пројекат реализује.

Извор: НВО Генератор, Југмедиа и Координационо тело  

homescontents