Архива вести
                   

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ОРГАНИЗОВАЛА СКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

26. мај 2014.

Бујановац - Општина Бујановац упућује помоћ угроженом становништву у општинама Параћин,Смедеревска Паланка и Деспотовац .

Неџат  Бехљули из Канцеларије за локални економски развој рекао је да је Општинско веће донело одлуку о прикупљању помоћи на седници одржаној  21. маја.

„Једногласно је одлучено  да се и општина Бујановац придружи акцији прикупљања хуманитарне помоћи за општине које су погођене поплавама и за ове намене ће бити издвојена и посебна средства “, рекао је Бехљули.

Он је додао да је прикупљена и помоћ у роби.

 „За општине   Параћин и Смедеревска Паланка  обезбеђен  је по један  шлепер воде за пиће, сваки са по  22 хиљада литара. У општину Деспотовац је  упућен камион са  средствима за хигијену и средствима за спољну и унутрасњу дезинфекцију”, изјавио је Бехљули. 

Сем овога, у свим  албанским школама започета  је акција прикупљања хуманитарне помоћи и у њјој учествују сва деца која прилажу новац, одећу, конзервирану храну и  средства за хигијену. Истовремено, и сви просветни радници који раде у тим школама прикупљају новчану помоћ за становнике  Србије угрожене поплавом”, рекао је Бехљули.

Извор: Југпрес и Координационо тело