Архива вести
                   
26. мај 2014.

ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА ПОСВЕЋЕН ПОМОЋИ УГРОЖЕНИМА

Медвеђа - Из буџета општине Медвеђа  биће издвојено 200 хиљада динара за помоћ угроженима, а  запослени у управи одрећи ће се пет процената  зараде,  рекла је председница Скупштине те општине Наташа Филић.

26. мај 2014.

ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

Пројекат ће у наредном периоду спроводити Сједињене Америчке Државе, преко Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у Србији, и Влада Републике Србије, преко Националне агенције за регионални развој и акредитованих Регионалних агенција за развој (Златибор, Краљево, Нови Пазар и Лесковац). 

26. мај 2014.

УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИК ИЗ БИЉАЧЕ ПРУЖИЛИ ПОДРШКУ СТАНОВНИШТВУ ПОГОЂЕНОМ ПОПЛАВАМА

Селим Зећири, наставник веронауке и ђаци Основне школе у Биљачи, полазници Школе српског језика из истоименог села, упутуили су изразе саучешћа поводом страдања људи у поплавама које су задесиле нашу земљу. Они су том приликом упутили речи подршке  становништву погођеном поплавама.

23. мај 2014.

НОВА ПОМОЋ „БИВОДЕ“

Бујановачка „Бивода“ упутила је трећи шлепер помоћи у флашираној води становништву поплављеног подручја у Србији.

Дејан Ђелић, директор „Биводе“, каже да је укупна количина флаширане воде коју је фабрика до сада донирала 65.500 литара у амбалажи од два и шест литара.

23. мај 2014.

НСЗ ПОЗИВА ПОСЛОДАВЦЕ ЗА САНАЦИЈУ ПОПЛАВА

Београд – Национална служба за запошљавање (НСЗ)  упутила је позив свим послодавцима у Србији, који имају могућности и потребе за радницима,  ради ангажовања на санацији и ревитализацији подручја девастираних поплавама. Послодавци се обавештавају ради обраћања служби како би се обезбедили потребни кадрови свих профила и занимања. Послодавци се моле да се обрате надлежним филијалама где се подносе захтеви за селекцију потребних кадрова.

23. мај 2014.

Листа кандидата који су испунили формалне услове на конкурсу Службе Координационог за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду

Листа кандидата који су испунили формалне услове на конкурсу Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду – 2014/2015

22. мај 2014.

ПОМОЋ ИЗ БУЈАНОВЦА СЕ И ДАЉЕ ШАЉЕ

Из Бујановца у Параћин кренуло је пет камиона.

„Са црквеном заједницом у Бујановцу сакупићемо робу која је по селима сакупљена у црквама и донећемо је у Црвени крст да бих је сортитали и припремили", каже Братислав Лазаревић из Црвеног крста у Бујановцу.

22. мај 2014.

НОВИНАРСКА УДРУЖЕЊА СРБИЈЕ ПОМАЖУ СТАНОВНИШТВО И КОЛЕГЕ У ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) позвало је данас колеге на солидарност с медијима, новинарима и медијским радницима који живе и раде у поплављеним подручјима и који су након изливања река широм Србије страдали или изгубили имовину. НДНВ је у саопштењу навело да се прикључило Управном одбору Фондације Независног удружења новинара Србије (НУНС), с циљем да се новчаним донацијама помогне новинарима и њиховим породицама које су у поплавама претрпеле материјалне штете. Удружење је позвало своје чланове да се придруже акцији и додао да ће и само удружење финансијски помоћи ову акцију солидарности.

21. мај 2014.

ПРИКУПЉА СЕ ПОМОЋ У 138 ШКОЛА

Лесковац/Врање – Директори свих 138 основних и средњих школа у Јабланичком и Пчињском округу донели су одлуку о прикупљању новчане помоћи за школе настрадале у катастрофалној поплави.

Акцији ће се придружити и запослени у 13 предшколских установа.

21. мај 2014.

КАРТА ПОТЕНЦИЈАЛНИХ КЛИЗИШТА

Клизишта на југу Србије нису опасност.

Геолози Милош Марјановић и Урош Ђурић објавили су карту потенцијалних клизишта која се, након обилних падавина, могу јавити и на југу Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»