Архива вести
                   
9. август 2012.

На југу Србије нови пожари

Начелник Одељења за ванредне ситуације, Дракча Станојковић, изјавио је да је јуче ујутро ватра поново захватила "околину српских села Свињиште и Љаник, пет до седам километара источно од Прешева, уз границу са Македонијом, као и прилаз албанског села Ораовица, на километар северно од Прешева".

8. август 2012.

Први задатак хеликоптера „КАМОВ“ гашење пожара код Бујановца

Хеликоптер К-32, носивости пет тона воде са шесточланом посадом, од јуче се налази на нишком аеродрому „Константин Велики“ и биће спреман да до 15. септембра реагује у ванредним ситуацијама. Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Ђорђе Бабић дочекао је делегацију авијације Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације и најавио да би летелица могла бити одмах ангажована на гашењу пожара код Бујановца.

3. август 2012.

РОДНА РАВНОПРАВНОСТ У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

Програм Уједињених нација – ПБИЛД, са канцеларијом у Бујановцу, ове године  наставља  један од својих програма системског развоја политике родне равноправности у локалним општинама. Марина Бабовић, координаторка ПБИЛД програма УН за интеграције, каже да они настоје да принципе политике родне равноправности уграде у систем локалних самоуправа у Пчињском и Јабланичком округу.

2. август 2012.

Слободан Драшковић, председник општине Медвеђа

Већ четврти мандат заредом, у Медвеђи је за председника општине изабран Слободан Драшковић. Грађани сигурно имају разлога што су му по четврти пут поверили руковођење општином, а о томе због чега се он по четврти пут кандидовао за ту функцију, Слободан Драшковић каже:

1. август 2012.

ОБУКА МЛАДИХ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

Млади у Бујановцу и Прешеву добили су омладинске центре, који би требало да им омогуће брже постизање економске самосталности и потенцијално веће учешће у доношењу одлука на нивоу локалних самоуправа.

«Претходна страна