Архива вести
                   

ВОЈНИ ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДАЛИ ЦИВИЛЕ У МЕДВЕЂИ

17. мај 2012.

Медвеђа – У месној заједници Ђулекаре (општинаМедвеђа) лекари и медицински техничари одељења за здравствену заштиту треће бригаде копнене војске извели су акцију „Војни лекар на селу“, која је део цивилно-војне сарадње.
 
Овој месној заједници припадају и села Горња лакташица, Тупале и Дрводељ, у којима живи 60 домаћинстава са сто становника.

Припадници треће бригаде копнене војске, референт у групи за цивилно-војну сарадњу мајор Горан Денић, начелник групе за здравствену заштиту мајор Зоран Лазаров, медицински техничар заставник Славиша Живковић и возач санитетског возила десетар Ивица Михајловић, прегледали су око четрдесет старијих мештана у просторијама основне школе у селу Ђулекаре.
 
Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић рекао је да је „војска увек била уз свој народ и ово је један од начина како то показује. Ђулекаре је месна заједница коју чине становници албанске и српске популације, који живе на брдском и неприступачном терену, тако да не постоје услови за пружање свакодневне здравствене заштите. Захвалио бих се војсци што нам помаже да помогнемо становницима села“, додао је Драшковић.