Архива вести
                   

ЈУЖНА МОРАВА У ПОРАСТУ

31. мај 2012.

Врање, Трговиште - У последњих неколико дана на ширем подручју југа Србије пало је око 100 литара кише по квадратном метру, што је довело до пораста нивоа Јужне Мораве и локалних притока, али за сада не прете поплаве.

“Ситуацију пратимо из сата у сат. Ниво Трипушнице је у благом порасту али за сада нам не прете поплаве”, рекао је Дарко Томић, председник општине Трговиште. У овој општини је пре две године у поплавама двоје људи настрадало, а причињена је и велика материјална штета, која је санирана уз помоћ донатора и Владе Србије.

Нестабилно време са падавинама могло би да утиче на покретање клизишта на подручју Врањске Бање, у делу око бране „Провонек“, где је и раније долазило до одрона земље која је ометала локални саобраћај према брани. Слична је ситуација и у општинама Бујановац и Прешево, где је у порасту водостај Биначке Мораве, али за сада без опасности од изливања. Обилне падавине умањиле су квалитет сезонског воћа, првенствено јагода и трешања, што је условило пад цена на локалним пијацама.