Архива вести
                   

ПОЧЕЛА ГРАДЊА НОВЕ КУЋЕ ЗА ШЕСТ БЛИЗНАКИЊА

15. мај 2012.

Медвеђа – Почела је изградња нове куће за шест близнакиња из села Газдаре код Медвеђе, које су се родиле за само 28 месеци. Новац за кућу прикупљен је у великој хуманитарној акцији, док је део средстава донирало и предузеће „Шпик каза“ из Ивањице.

За месец ипо дана ова породица први пут ће имати праву кућу са собама и купатилом. Мајстори су увелико ископали и бетоном попунили темељ, након чега ће почети монтажа куће површине од 80 метара квадратних.

„Одувек ми је био сан да за своју породицу изградим кућу, али због сиромаштва у томе нисам успео. Захваљујући људима добре воље, сада ће и наша деца да живе као сва остала“, рекао је Бранислав Ковинић.

Његова супруга Маја, је додала: „Још не верујем да се све ово дешава. Целог живота ћу памтити почетак ове године, када нам је после тешког живота одједном све кренуло на боље. Захваљујем се  свим хуманим људима на помоћи”.

„Ова деца ће моћи да се уселе у своје собе већ у првој недељи јуна и тада ћемо сви да славимо. Биће то изузетно лепа и функционална кућа, која ће дуго трајати”, рекао је директор предузећа „Шпик каза“ Милић Спасојевић.

Локалноа самоуправа у Медвеђи спремна је да помогне у пословима у вези са легализацијом и издавањем потребних дозвола.