Архива вести
                   

УСПЕШАН ПРВИ СЕМЕСТАР ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ У БУЈАНОВЦУ

24. фебруар 2012.

Од академске 2011/12 године, у Бујановцу ради акредитовано одељење Економског факултета из Суботице Универзитета у Новом Саду, где се настава  одвија на српском и албанском језику. Одељење је отворено уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Министарства просвете и науке, Владе АП Војводина, Универзитета у Новом Саду, канцеларије Високог комесара за националне мањине и мисије ОЕБС у Србији. На одељење Економског факултета уписано је 94 студента српске, албанске и других националности.

„Ниједан час нисмо изгубили и наставници и асистенти из Суботице и Новог Сада, као и колеге са државног универзитета из Тетова, уредно су испуњавали своје обавезе у Бујановцу, а студенти су веома задовољни“, рекао је декан Економског факултета проф. др. Ненад Вуњак. Он је нагласио да одељење у Бујановцу добро ради иако је 550 километара удаљено од Суботице. Вуњак је додао да је планирана и посета студената са одељења у Бујановцу матичном факултету у Суботици.

„У организацији Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, два аутобуса студената стићи ће у Суботицу 1. марта.   Посетиће Економски факултет,  дружиће се са колегама из Суботице, а за све њих биће одржано заједничко предавање,“ рекао је декан Вуњак. Декан Вуњак рекао је још да је планирано да при повратку у Бујановац, 2. марта, студенти посете и одељење Економског факултета у Новом Саду, које успешно ради дуже од три деценије.