Архива вести
                   
13. октобар 2011.

УКЛОЊЕНО 57 БОМБИ

ПРЕШЕВО - Са три локације у општини Прешево од 29. априла ове године уклоњено је 57 неексплодираних касетних бомби, које су уништене на лицу места, изјавио је регионални директор ‘’Норвешке народне помоћи за југоисточну Европу’’ Емил Јеремић.

12. октобар 2011.

КАКВА ЈЕ БЕЗБЕДНОСТ ГРАДОВА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

ПРЕДЕЈАНЕ - Анализа стања локалне безбедности у тринаест општина Јабланичког и Пчињског округа показала је да становници југа Србије највише страхују због болести зависности и захтевају решавање овог проблема , али су им  изузетно важни и подизање нивоа безбедности у саобраћају, смањење насиља и боља зоо хигијена.  Координатор пројекта „Безбеднији градови“, Светислав Пауновић, рекао је да ће сви ови закључци бити изнети на националној конференцији  крајем октобра у Београду.

12. октобар 2011.

ПОПИС НА ЈУГУ СРБИЈЕ - МАЊЕ СРБА

Прешево/Бујановац - Први подаци са пописа становништва на југу Србије показују да у односу на претходни попис из 2002. године данас тамо живи много мање Срба, нарочито на територији општине Прешево.

10. октобар 2011.

ОГЛАС КОНКУРСА ЗА СЛУЖБЕНИКА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ - 10.10.2011

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник Републике Србије“ бр. 79/05, 81/05-исправка, 83/05-исправка, 64/07, 67/07-исправка, 116/08 и 104/09), члана 17. став 1, члана 18., члана 19. став 1. и члана 20. ст.1. и 2. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у државним органима( „Службени гласник Републике Србије“ бр. 41/07 и 109/09-измене и допуне), оглашава јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

10. октобар 2011.

ЗА ОСАМ ДАНА ПОПИСАНО ШЕСТ МИЛИОНА СТАНОВНИКА

За осам дана пописа становништва и имовине у Србији евидентирано је око шест милиона грађана, рекла је јуче шеф oдсека за попис становништва у Републичком заводу за статистику Љиљана Ђорђевић. Према њеним речима, попис је ушао у рутину и обавља се без проблема на целој територији Србије. 

7. октобар 2011.

ПОЧИЊЕ САНАЦИЈА ДЕПОНИЈЕ КОЈА УГРОЖАВА ИЗВОРЕ ВОДЕ

БУЈАНОВАЦ - Министарство за заштиту животне средине Републике Србије уплатило је на рачун општине Бујановац прву рату, од 8,5 милиона динара за санацију депоније код села Раковац, изјавио је председник Месне заједнице Раковац Љубиша Стошић.

7. октобар 2011.

ПАЦИЈЕНТУ ИЗ ПРЕШЕВА УСПЕШНО ПРИШИВЕНА ШАКА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ

НИШ - Тим лекара нишког клиничког центра Ниш успешно је извео реплантацију шаке пацијенту из Прешева који је повређен приликом рада на преси. Пацијент Ешреф Демири (30) из Прешева као хитан случај примљен је у недељу по подне из врањске болнице.

6. октобар 2011.

ПОЛИЦАЈАЦ СПАСАО ЖИВОТ ДВОГОДИШЊОЈ ДЕВОЈЧИЦИ

Медвеђа – Полицајац из Медвеђе Агрон Косуми спасао је двогодишњу девојчицу из те вароши, тако што јој је пружио вештачко дисање и обавио масажу срца пошто је девојчица прогутала опасну количину једног лека. У допису са изразима захвалности који је полицији послала породица девојчице, наводи се да се девојчица гушила после веће количине попијених капсула лека.

5. октобар 2011.

Конкурс за Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији

Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Републике Србије и Мисија ОЕБС-а у Републици Србији позивају припаднике албанске, бошњачке и ромске националне мањине да се пријаве на kонкурс за Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији. Оглас на српском језику Преузми документ ( doc формат ) Оглас на ромском језику Преузми документ ( doc формат ) Пријавни формулар Преузми документ ( doc формат )

«Претходна страна