Архива вести
                   

ПОРТУГАЛСКА ИНВЕСТИЦИОНА МИСИЈА

17. октобар 2011.

Удружење вода из Португала и Национална алијанса за локални економски развој(НАЛЕД) убудуће ће заједнички конкурисати за добијање средстава из фондова Европске уније, а новац ће бити коришћен за пројекте у области вода и водопривреде у општинама Србије. Овај договор крунисан је потписивањем Меморандума који је прошле недеље потписан у Београду.

„Један од циљева португалске инвестиционе мисије јесте да помогне локалним заједницама у припреми пројеката са којима ће конкурисати, као и да им укаже на начин како да се кандидују за кредите код међународних финансијских институција“, рекао је Владимир Чупић, председник УО НАЛЕД.

Представници седам компанија из Португала и Португалског удружења вода, састали су се са представницима Србија вода, Београд вода, Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, као и Министарства животне средине, рударства и просторног планирања. Посетили су и Бујановац, а градоначелници и председници општина у Србији представили су им и конкретне пројекте за које обе стране имају заједнички пословни интерес.

Португалске компаније заинтересоване су за улагања у области прераде вода, наводњавања и изградње мини-хидроелектрана.