Архива вести
                   

ГРАФИТИ АКЦИЈА У БУЈАНОВЦУ

9. октобар 2010.

У суботу 9. октобра Центар за толеранцију и интегрaцију југа Србије организовао је целодневну акцију цртањa графита. Ова активност је део пројекта „Ја волим Бујановац“ који је подржало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа нa конкурсу за програме и пројекте удружења грађана.

У циљу промовисања свог града, млади из Бујановца, активисти овог удружења, позвали су професионалне графити цртаче који су на зиду у центру Бујановца исписали „Ја волим Бујановац“. Млади Бујановчани су им се придружили у том подухвату и дали лични печат новом графиту исписујући на зиду своја имена.

Паралелно са исцртавањем графита на зиду у центру Бујановца са видео бима низале су се фотографије са досадашњих јавних акција у оквиру пројекта „Ја волим Бујановац“ те су грађани имали прилике да  ближе упознају ову иницијативу.

Акцију су подржали и представници локалне самоуправе који су дали сагласност да се она одржи, станари зграде на којој су исцртани графити, као и дом културе „Вук Караџић“, штампарија Еверест, продавница обуће Борели и угоститељска радња Неша обезбедивши неопходну додатну опрему чиме су омогућили да ова активност буде видљивија.