Архива вести
                   

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

4. октобар 2010.

У понедељак 4. октобра одржана је седница председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Председник Координационог тела министар Милан Марковић говорио је о најбитнијим догађајима у периоду између две седнице и посебно се осврнуо на резултате рада Координационог тела у последњих 8  месеци. Као најбитнија постигнућа Координационог тела у том периоду министар Марковић навео је формирање Националног савета Албанаца; договор око отварања породилишта у Прешеву, отварање факултета, одобрење Владе за повећање броја запослених у општинама на југу Србије, успешан рад и сарадњу са невладиним организацијама као и реализацију више важних пројеката који су усмерени на побољшање живота пре свега младих у овим општинама. Поред тога окончан је договор у вези са превођењем буквара, подељени су прибор и школске торбе ђацима првацима, отворен је реконструисани централни трг у Прешеву.

Као приоритете Координационог тела министар Марковић истакао је интеграцију и побољшање услова заједничког живота свих грађана на југу Србије.

Разумевање, толеранција  и стрпљење неопходни су темељи сваке политике мултиетничких заједница и само уз њих се могу постићи мир, стабилност и квалитетнији живот, сагласни су чланови председништва Координационог тела.