Архива вести
                   

3.5.2009. год.

4. мај 2009.

Представници врањског „Симпа“ и шведске „Икее“ потписали су уговор вредан 5,5 милиона евра.
До закључивања овог посла дошло је после недавног боравка власника „Икее“ у компанији „Симпо“ у Врању, када су председник „Симпа“ Драган Томић и господин Ингвар Кампрад, власник „Икее“, која је највећи светски трговински ланац намештаја, договорили нове облике сарадње са конкретним пословима ради остваривања заједничких економских интереса.
Том приликом је закључено и да послови за руско тржиште морају да имају приоритет, тим пре што је „Симпо“ велики извозник намештаја у ту земљу. Пошто су стручњаци „Икее“ припремили услове за реализацију послова на овом тржишту, уследило је потписивање  уговора. Изабрани су и модели „Симпових“ производа за остали део европског тржишта, јер само у Немачкој „Икеа“ има више од 30 робних кућа, тако да ће се у овим ексклузивним продајним објектима ускоро наћи „Симпов“ намештај у вредности од преко милион евра. У врањском „Симпу“ очекују да ће у овој години кризе „Икеи“ испоручити тапацирани намештај у вредности од око 10 милиона евра.
Компанија „Симпо“ наставља сарадњу са „Икеом“ и у области производње и пласмана намештаја за децу. „Икеа“ ће и даље да купује 2.000 дечјих креветића месечно из „Симпове“ фабрике у Радовници, до момента завршетка њене модернизације крајем јула, за шта је добијен кредит Републичког фонда за развој. Преко „Икее“ ићи ће и пласман штофова из „Симпо декора“, као и тепиха из фабрике у Стајевцу, код Трговишта.
„Икеа“ ће бити „Симпов“ партнер у окончању процеса приватизације.