Архива вести
                   

12. мај 2009.год.

12. мај 2009.

Национални фолклорни ансамбл »Коло“ први пут је синоћ, у Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, одржао концерт у оквиру акције Министарства културе „Србија у Србији“. У програму су се представити српски и албански фолклорни ансамбли. Концерт је отворио министар културе Небојша Брадић.

Министар Брадић је у току дана обишао археолошки локалитет „Кале“, у селу Кршевица, а разговорао је и са председником Скупштине општине Бујановац и замеником председника Координационог тела за југ Србије, Шаипом Камберијем.

Настојаћемо да помогнемо пројекат мултикултуралности у региону југа Србије, a посебно намеравамо да помогнемо медијима на српском и албанском језику, рекао је министар Брадић.

Министар Брадић је у Прес центру Коордианционог тела у Бујановцу разговарао са представницима медија са југа Србије. Брадић је нагласио да економска криза подједнако прети и штампаним и електронским медијима. Због тога је Министарство за културу, у сарадњи са новинарским удружењима, реаговало формирањем две радне групе и доношењем пакета мера како помоћи медијима и новинарима да превладају кризу.

О проблемима који тиште медије и новинаре говорила је Надежда Гаће, председница НУНС-а, која је, између осталог, рекла да је ово удружење покренуло Фонд за помоћ медијима и новинарима у економској кризи. О тешком положају локалних медија са југа Србије говорио је и Вукашин Обрадовић, главни и одговорни уредник и власник недељника „Новине врањске”. Он је рекао да уколико се нешто не учини предстоји гашење медија, а велики број новинара запослених у писаним и електронским медијима са овог подручја остаће без посла. Министар Брадић је рекао да су радне групе Министарства културе већ донеле пакете мера за помоћ новинарима које предвиђају и помоћ локалним медијима.