Архива вести
                   

26.мај 2009.год.

26. мај 2009.

Заштитник грађана Републике Србије (републички омбудсман) Саша Јанковић боравиће са заменицима и двадесетак сарадника у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи 26. и 27. маја 2009. године, где ће са представницима локалних власти и са грађанима разговарати о највећим проблемима и унапређивању остваривања права грађана.

Омбудсман ће са министром за државну управу и локалну самоуправу и председником Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Миланом Марковићем и челницима ових општина 26. маја у Бујановцу разговарати и о отварању канцеларије Заштитника грађана на југу Србије, ради што веће доступности грађанима из тог подручја.

Током „Дана омбудсмана“ на југу Србије Заштитник грађана и његови заменици посетиће школе, центре за социјални рад, полицијске станице, војску и базе жандармерије и друге јавне институције, а такође ће се састати са представницима невладиних организација, локалних медија и са грађанима.

У оквиру посете Заштитника грађана поменутим општинама на југу Србије, 27. маја у 14 сати ће бити уприличена предаја донације Чешке Републике и ОЕБС-а Заштитнику грађана испред Дома културе у Медвеђи (ул. Јабланичка 48), којој ће присуствовати амбасадорка Чешке Републике Хана Хубачкова, а испред ОЕБС-а Jeroen de Vries, Координатор програма за јужну Србију, Livio Sarandrea, заменик шефа одељења за људска права и владавину права и Marianne Mahaffey, политички саветник. Наиме, Чешка Република и ОЕБС помогли су рад републичког омбудсмана са грађанима у виду средстава за рад Стручне службе на терену.