Архива вести
                   

19.12.2009.год.

19. децембар 2009.

Верица Калановић, министарка за Национално-инвестициони план, сусрела се јуче у Бујановцу са председницима 40 најнеразвијенијих општина у Србији. На скупу је било речи о реализованим пројектима у овој години и плановима за следећу.

„Задовољна сам сарадњом са вама, мада је све то могло и много боље и много више. Од 148 одобрених пројеката за девет месеци потпуно је завршено 67, а 46 пројеката je завршенo 50 процената. Очекујем да ћемо се следеће године сви више потрудити. И ми у министарству, али и ви у вашим срединама“ рекла је Калановићева.

Министарка Верица Калановић је највише замерки имала на неажурност локалних администрација, недовољну ангажованост појединих председника општина, достављање некомплетне документације.
„Било је и општина које нису искористиле ниједан једини динар, јер за своје  пројекте нису успели да доставе комплетну документацију, иако су имали рок од шест месеци. То је несхватљиво“ рекла је Калановићева.

Због тога је од две милијарде динара, колико су најнеразвијеније општине у Србији имале на располагању, ове године за објекте инфраструктуре потрошено тек милијарду динара.