Архива вести
                   

ТИ И ЈА СМО МИ - 10.децембар 2009.год.

10. децембар 2009.

Нисмо исто-али смо исти. Ти си ти. Ја сам ја. Заједно можемо да будемо свет

Тинејџерски поп шоу „Ти и ја смо ми“, позоришна представа о одрастању на југу Србије. Аутори текста и глумци су средњошколци, Албанци, Срби и Роми из Бујановца и Прешева. Мало позориште Душко Радовић 14. децембар 2009. у 20 сати.

Пре представе публику ће поздравити председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић и министар културе Небојша Брадић. Београдској премијери присуствоваће премијер Мирко Цветковић и бројни представници дипломатског кора и Владе Србије.

Њих четрнаесторо у текст представе уградили су своје животе и ставове. Глуме на српском, албанском, ромском и енглеском. Ову јединствену глумачку радионицу финансирало је Координационо тело Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Ти и ја смо ми“ је едукативно – уметнички пројекат, низ креативних радионица чији је резултат позоришна предства. Након аудиције одабрани средњошколци  имали су прилику да раде са уметницима и предавачима из Београда, Ваљева, Новог Сада и Сомбора. Кроз овај пројекат средњошколци, поред стицања основног позоришног образовања, прошли су и кроз искуство заједничког рада и учења са вршњацима из других етничких група. Зато је „Ти и ја смо ми“ образовни програм који полазницима омогућава да кроз игру и дружење развију разумевање и толеранцију према другим културама.