Arhiva vesti
                   

U LEBANU OTVOREN CENTAR ZA DIJALIZU

23. Maj 2018.

Medveđa-Iako je prve pacijente trebalo da primi još prošle godine, izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu završena je, tako da bubrežni bolesnici iz Medveđe, Bojnika i Lebana na dijalizu neće morati da idu u Leskovac.

Nova zgrada Centra nalazi se pri Domu zdravlja u Lebanu, a o pacijentima će se brinuti dva lekara i šest medicinskih sestara. U Centru postoji šest novih aparata za dijalizu, a prema rečima v.d. direktora Doma zdravlja, Vladana Stanojevića, osoblje je bilo na obuci i spremno je za rad.

„Centar je potpuno spreman za rad sa bubrežnim bolesnicima. Medicinske sestre i lekari su na obuci i spremni smo za rad sa 18 pacijenata nedeljno. Na ovaj način ćemo rasteretiti Opštu bolnicu u Leskovcu, a pacijentima će mnogo lakše biti da na dijalizu dolaze u naš Centar, a ne kao do sada da putuju u Leskovac“, objasnio je Stanojević.

Završni građevinski radovi počeli su početkom marta 2017.godine i finansirani su jednim delom sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su kroz razvojni program Evropski Progres izdvojile 5 miliona dinara, 10 miliona dinara uloženo je iz republičkog budžeta, dok je iz lokalnog izdvojeno 8,5 miliona dinara.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo