Arhiva vesti
                   

NOVA ULAGANjA U OPŠTINU MEDVEĐA, NAJAVIO STANKOVIĆ NA OTVARANjU NOVE ZAOBILAZNICE

22. Maj 2018.

Medveđa-Otvaranjem zaobilaznice, opština Medveđa proslavila je svoj dan. Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, prilikom otvaranja zaobilaznice rekao je da će u narednom periodu prioritet države biti ulaganje u infrastrukturne objekte.

„Mi smo za ovu godinu planirali sredstva u iznosu od približno 50 miliona dinara za ulaganje u infrastrukturne objekte u opštini Medveđa, kao i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća u iznosu od osam miliona dinara. Znam da narod ovde teško živi, da je velika nezaposlenost, da nema dovoljno infrastrukturnih objekata, da je malo privrednih subjekata, ali očekujem da ćemo svi zajedno ublažiti taj problem. Nadam se da će ulaganja države u opštinu Medveđa doprineti da građani ove opštine bolje žive“, rekao je Stanković.

Vrednost investicije je 23 miliona dinara, a 15 miliona dinara izdvojilo je Koordinaciono telo, a ostatak novca odvojen je iz opštinskog budžeta.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa kazao je da će u ovoj godini, takođe sredstvima Koordinacionog tela, biće urađena rekonstrukcija zgrade opštine koja je stara 70 godina.

„Pored toga očekuje se završetak radova u Domu zdravlja, investiciju od 50 miliona dinara, preko kancelarije za Javna ulaganja. Očekuje nas i početak radova na rekonstrukciji osnovnih škola u Medveđi i Sijarinskoj banji“, istakao je Arsić.  Predsednik opštine Medveđa naglasio je i da su u Medveđi naročito ponosni i na projekte kulture koje će podržati nadležno Ministarstvo, a značajna sredstva će biti  odvajena i za poljoprivredu. Arsić je poseban akcenar dao i pomaku u turizmu koji je ove godine napravila opština.  

Povodom dana opštine održana je i svečana sednica SO Medveđa, a najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodeljena su priznanja. Najviše priznanja dobili su osnovci i srednjoškolci, koji su osvojili značajne nagrade na republičkim i regionalnim takmičenjima.

Izvor: RTS 1 i Koordinaciono telo