Arhiva vesti
                   

JAČANjE EKONOMSKIH PORTENCIJALA U MEDVEĐI

29. Jun 2017.

Medveđa - U cilju jačanja ekonomskih potencijala i razvoja opštine Medveđa, koja pripada najnerazvijenijim opštinama u Republici Srbiji, aktuelno rukovodstvo opštine preduzelo je brojne korake. Važno je istaći da je u protekle tri godine učinjen vidan napredak na planu ekonomskog oporavka opštine.

Stanovnici Medveđe dobili su fontanu u centru varoši, a veličanstveni vodopad, koji im je podarila priroda, preuređen je sa novoizgrađenim pristupnim stazama i mostićima. U neposrednoj blizini biće napravljen Vizitor centar, a u fazi izrade je projektna dokumentacija za kompletno sređivanje i osvetljenje vidikovca.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, kaže  da se u Medveđi intenzivno radi na najvažnijem poslu - zapošljavanju mladih ljudi. Vlada Srbije omogućila je putem subvencija slovenačkom investitoru firme „Biogen“ otvaranje 110 novih radnih mesta u ovoj opštini, pa će tako u 2017. ova firma zaposliti 70, a naredne godine još 40 ljudi, ističe predsednik opštine Medveđa.

Predsednik ove opštine je dodao da je u prethodnom periodu imao niz sastanaka sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike na temu sanacije i regulacije jalovišta na flotaciji rudnika Lece.

„To je jedan od gorućih problema kod poslovanja rudnika. Naš cilj je da to jalovište bude potpuno bezbedno, kao i da sve otpadne vode, odnosno hemikalije koje se nalaze u njemu,  budu preađene. Imamo ponudu  jedne nemačke nevladine organizacije da učestvuje u tom projektu, naravno, uz saglasnost Ministarstva rudarstva,“ istakao je Arsić.

U narednom periodu predsednik opštine Medveđa sastaće se sa predstavnicima

Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i sa predstavnicima rudnika, u cilju zajedničkog pronalaženja rešenja problema rudnika Lece.

Izvor: Protokol K-1 i Koordinaciono telo