Arhiva vesti
                   

OPŠTINSKO VEĆE ODOBRILO PLAN RESTRIKCIJA VODE

30. Jun 2017.

Bujanovac – Javno preduzeće „Komunalac“u Bujanovcu dobilo je traženu saglasnost Opštinskog veća za planirane restrikcije u vodosnabdevanju tokom letnjeg perioda.

Odobrenje plana je zatraženo zbog povećane potrošnje vode. Restrikcije će biti primenjivane samo u slučaju potrebe, kada bude ugrožen normalan režim snabdevanja pijaćom vodom.

Planirano je da, u tom slučaju, prekid u vodosnabdevanju pet zoniranih područja bude svakog radnog dana u periodu od 14 do 20 časova.

U prvoj zoni nalazi se selo Veliki Trnovac, u drugoj su Karadnik i Srpska Kuća, u trećoj Ljiljance i Žuželjica, u četvrtoj Levosoje i Oslare, a u petoj Lučane i Turija.

Svaka zona biće isključivana određenog dana, prva ponedeljkom, druga utorkom i tako redom, zaključno sa petkom.

U zahtevu „Komunalca“ za odobrenje pomenutog plana, navedeno je da je cilj uvođenja restrikcija snabdevanje vodom i onih mesta koja se nalaze na višim tačkama. Predstavnik ovog javnog preduzeća informisao je članove Opštinskog veća da je vodosnabdevanje na teritoriji bujanovačke opštine uredno, sa 80 litara vode u sekundi, koliko iznosi na gradskom izvorištu, gde je u funkciji svih 13 bunara, kao i 4 u Turiji.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo