Arhiva vesti
                   
15. Mart 2017.

U BUJANOVAČKOM DOMU KULTURE POZORIŠNE PREDSTAVE, FILMOVI, USKRŠNjA JAJA

Bujanovac - Jetmir Ismaili, direktor Doma kulture „Vuk Karadžić” u Bujanovcu,  rekao je da taj Dom kulture nastavlja sa prikazivanjem pozorisnih predstava. Za 16.mart najavljena je pozorišna predstava koju će izvesti pozorište iz Preševa „Skicusi” sa namerom da se  pomogne maturantima srednje škole „Sezai Suroi“.

15. Mart 2017.

ARIFI: U IZBEGLIČKOM CENTRU KAPACITETI POPUNjENI

Preševo - U Izbegličkom centru u Preševu trenutno boravi 866 ljudi, a njegovi kapaciteti su skoro potpuno popunjeni, rekao je direktor nevladine organizacije (NVO) „Mladi za izbeglice" iz Preševa Valon Arifi.

15. Mart 2017.

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA FONDA “MAMA CASH” ZA 2017. GODINU (ROK 15.05.2017)

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava fonda „Mama Cash“ za 2017. godinu biće otvoren od 15. marta do 15. maja. Fond „Mama Cash“ otvoren je za prijem pisama o zainteresovanosti od kandidata koji nisu postojeći primaoci bespovratnih sredstava-partneri od 15. marta do 15. maja 2017. godine.

14. Mart 2017.

SREDNjA STRUČNA ŠKOLA „SVETI SAVA“: PLANIRANO OTVARANjE SMEROVA ZAVARIVAČ I MAŠINBRAVAR

Bujanovac – Ukoliko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  prihvati plan srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, ova ustanova će u idućoj školskoj  godini imati dva nova obrazovna profila – zavarivač i mašinbravar.

14. Mart 2017.

U MEDVEĐI ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA ZONA ZAMFIROVA 2

Medveđa – Sinoć su u sali Kulturnog centra u Medveđi održane dve projekcije filma Zona Zamfirova 2, u 18 i 20 časova.  Premijeru filma je u ovom mestu odgledalo  više od 600 ljudi. Gledaoci su nakon odgledanog filma rekli da su zadovoljni što se u njihovom mestu najzad održavaju kulturne manifestacije.

14. Mart 2017.

OBEZBEĐEN NOVAC ZA POVEZIVANjE RADNOG STAŽA RADNICIMA

Beograd - Svi bivši radnici kojima poslodavci nisu uplaćivali doprinose i koji imaju „rupu” u stažu, mogu do kraja 2017. godine da se prijave za povezivanje staža. Novac je obezbeđen iz državne kase, a pravo da se prijave imaju zaposleni u firmama u procesu privatizacije, restrukturiranja ili u stečaju.

14. Mart 2017.

GOSTOVANjE ZORANA STANKOVIĆA, PREDSEDNIKA KOORDINACIONOG TELA ZA OPŠTINE PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU, NA TV PINKU

Beograd – Zoran  Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, bio je gost emisije TV Pink, tokom koje je govorio o nedavnoj poseti predsednika Albanije opštinama Preševo i Bujanovac.

13. Mart 2017.

SMENjENA VLAST U PREŠEVU, ARDITA SINANI PREDSEDNIK OPŠTINE

Preševo - Novi predsednik opštine Preševo je Ardita Sinani, funkcionerka Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija. Od petka, 10. marta, novi predsednik Skupštine opštine Preševo je Sami Salihu, profesor iz sela Oraovice, šef Grupe DPA, otcepljenog krila Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe.

13. Mart 2017.

VUČIĆ O POPRAVCI PUTA ZA PRIŠTINU, PREKO MEDVEĐE

Medveća, Lebane - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Lebanu da se trgovina sa Prištinom  dobro razvija. „Moglo bi to i bolje, ali uvek kada imate političke probleme oni predstavljaju određenu vrstu zastoja, dolazi do stagnacije”, rekao je Vučić.

13. Mart 2017.

ZA 26 OPŠTINA OPREDELjENO 364.3 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE

Beograd - Ministarstvo privrede sufinansiraće u ovoj godini sa 364,3 miliona dinara radove u 26 gradova i opština na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

«Претходна страна   Следећа страна»