Arhiva vesti
                   

ZA 26 OPŠTINA OPREDELjENO 364.3 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE

13. Mart 2017.

Beograd - Ministarstvo privrede sufinansiraće u ovoj godini sa 364,3 miliona dinara radove u 26 gradova i opština na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

Ovih 26 projekata, kako se navodi, koje su predložile lokalne samouprave, biće sufinansirani u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Ministarstvo je privrede je saopštilo da podržava projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60 odsto od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansirajupreostalu vrednostprojekta.

Sufinansiranje je odobreno za sedam gradova (Valjevo, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kruševac, Užice i Niš) i 19 opština, od kojih je sedam u grupi nerazvijenih (Ada, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Blace, Boljevac, Vladičin Han, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Doljevac, Ivanjica, Knić, Pećinci, Preševo, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Sjenica i Šid).

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo