Arhiva vesti
                   

VUČIĆ O POPRAVCI PUTA ZA PRIŠTINU, PREKO MEDVEĐE

13. Mart 2017.

Medveća, Lebane - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Lebanu da se trgovina sa Prištinom  dobro razvija.

„Moglo bi to i bolje, ali uvek kada imate političke probleme oni predstavljaju određenu vrstu zastoja, dolazi do stagnacije”, rekao je Vučić.

On je na pitanje novinara da li Vlada Srbije planira da uradi nešto po pitanju infrastrukture u opštini Medveđa, s obzirom da je tu najbliži put za Kosovo i Metohiju iz Jablaničkog okruga, odgovorio „mi smo više puta razgovarali o popravljanju infrastrukture i sa Srbima naseljenim na području Kosova i Metohije, ali i sa Albancima. To je za nas uvek važno pitanje”, rekao je Vučić.

 „Trgovina sa Prištinom je nešto što se dobro razvija, moglo bi to i bolje, ali uvek kada imate političke probleme oni predstavljaju određenu vrstu zastoja, dolazi do stagnacije… Ovde to ne vidim na takav način, mislim da nam po tom pitanju ide prilično dobro, ali bi moglo i bolje. Zato sam upravo podneo predlog o stvaranju carinske unije za koju mislim da je od ključnog značaja i za našu trgovinu sa Albanijom, ali i sa Makedonijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom… Mislim da je to od velikog značaja za ceo region“ rekao je Vučić.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo