Arhiva vesti
                   
22. Mart 2017.

SEDNICA SAVETA JABLANIČKOG OKRUGA

Medveđa - Na sednici Saveta Jablaničkog okruga, na kojoj se razgovaralo o sprovođenju Zakona o ozakonjenju i  reformama komorskog sistema u Srbiji, rečeno je da  je Leskovac  grad u kome je najbrže izvršen popis nelegalizovanih objekata, kao i da su posao  završile i opštine Medveđa, Lebane i Bojnik, dok lokalnae samouprave u Vlasotincu i Crnoj Travi posao privode kraju.

22. Mart 2017.

INFORMATIKA OBAVEZNA, UKIDAJU SE IZBORNI PREDMETI

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Aleksandar Lipkovski, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta, je rekao da će se na dnevnom redu naredne sednice Nacionalnog prosvetnog saveta, koja će se održati 11. aprila,  biti predlog novog nastavnog plana za peti, šesti, sedmi i osmi razred i novog nastavnog programa za peti razred osnovne škole.

21. Mart 2017.

FRIZERKA IZ PREŠEVA BESPLATNO ULEPŠAVA ŽENE U PRIHVATNOM CENTRU

Preševo - Jednom nedeljno frizerka Teuta Jusufi zatvara svoj salon u Preševu i sa svojim pomoćnicama odlazi u Prihvatni centar gde potpuno besplatno frizira izbeglice, a osmeh kojim joj uzvraćaju žene koje su prošle strahote rata i izbeglištva, kako kaže, nema cenu.

21. Mart 2017.

OPŠTINA BUJANOVAC: KONKURS ZA PROJEKTNO FINANSIRANjE KULTURNIH SADRŽAJA

Bujanovac – Opština Bujanovac objavila je javni konkurs za finansiranje godišnjih programa i projekata iz oblasti kulture na teritoriji bujanovačke opštine. Odlukom Skupštine opštine o budžetu za 2017. godinu za ovu namenu je predviđeno milion 700 hiljada dinara.

21. Mart 2017.

OPŠTINA MEDVEĐA POTPISALA UGOVOR O NAMENSKIM TRANSFERIMA ZA RAZVOJ SOCIJALNE ZAŠTITE SA MINISTARSTVOM ZA RAD, ZAPOŠLjAVANjE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANjA

Medveđa - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, potpisao je sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz cele Srbije, među kojima je i Medveđa...

21. Mart 2017.

KONKURS ZA OSNOVNE ŠKOLE ZA UČEŠĆE U PROJEKTU „ZAJEDNO KA SREDNjOJ ŠKOLI – PODRŠKA DECI IZ OSETLjIVIH GRUPA ZA PRELAZAK U SREDNjU ŠKOLU” (ROK 24.03.2017)

Dečija fondacija Pestaloci (Pestalozzi Children’s Foundation) i Centar za obrazovne politike realizuju projekat „Zajedno ka srednjoj školi – Podrška deci iz osetljivih grupa za  prelazak u srednju školu“.

20. Mart 2017.

POVEĆAVA SE BROJ KORISNIKA USLUGA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BUJANOVCU

Bujanovac - Na teritoriji bujanovačke opštine je prošle godini bilo 4. 130 korisnika usluga Centra za socijalni rad. „Prema najnovijim podacima, oko hiljadu porodica prima socijalnu pomoć, dok iznos sredstava varira od slučaja do slučaja. Mesečni iznos se kreće u rasponu od osam do 26 hiljade dinara,” kaže direktor  te  ustanove Nijazi Ahmeti.

20. Mart 2017.

PRODUŽENI BORAVAK U OSNOVNOJ ŠKOLI „BRANKO RADIČEVIĆ”

Bujanovac - Kao odgovor na potrebe zaposlenih roditelja ,  u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu  nastavljen je program produženog boravka za učenike prvog i drugog razreda.

20. Mart 2017.

TO MEDVEĐA ZAPOČELA POSTAVLjANjE TURISTIČKE SIGNALIZACIJE

Medveđa - Turistička organizacija opštine Medveđa započela je postavljanje turističke signalizacije, a prva turistička tabla dobrodošlice postavljena je na početku teritorije opštine Medveđa, u selu Rujkovac.

16. Mart 2017.

VRTIĆ ZA TREĆE DETE BESPLATAN

Bujanovac - Za celodnevni boravak za jedno dete u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Bujanovcu  roditelji mesečnp plaćaju dve hiljade i  600 dinara za prvo dete, 20 procenata manje za drugo, odnosno  dve hiljade i  80 dinara, dok je za treće dete, ukoliko i prva dva idu u vrtić,  besplatno, rekla je pedagog ove ustanove Vesna Aleksić.

«Претходна страна   Следећа страна»