Arhiva vesti
                   

U BUJANOVAČKOM DOMU KULTURE POZORIŠNE PREDSTAVE, FILMOVI, USKRŠNjA JAJA

15. Mart 2017.

Bujanovac - Jetmir Ismaili, direktor Doma kulture „Vuk Karadžić” u Bujanovcu,  rekao je da taj Dom kulture nastavlja sa prikazivanjem pozorisnih predstava.

Za 16.mart najavljena je pozorišna predstava koju će izvesti pozorište iz Preševa „Skicusi” sa namerom da se  pomogne maturantima srednje škole „Sezai Suroi“.

„Pored brojnih problema  sa kojima se ova ustanova suočavala, ipak je  bioskop  ponovo počeo da radi krajem 2016 godine.

„Uz veliku pomoć distributera iz Beograda, tokom 2016. godine prikazali smo 19 filmova sa 25 projekcija”, rekao je Ismaili.

Očekuju da će tako biti i ove godine.

„Već idućeg ponedeljka , 20. Marta, imamo projekciju filma  „Biser Bojane” Milana Karadžića i crtani film za najmladje  „Ričard Roda”.

Bujanovački Dom kulture uveliko priprema tradicionalnu manifestaciju „Uskršnje jaje”, koja je zaživela  2005 godine. Na izložbi povodom te manifestacije će biti izloženi radovi  dece iz osnovnih škola i vrtića, kao i vaspitača. Izložba će biti otvorena  u vreme  uskršnjih praznika.

Ismaili  kaže da je Dom kulture pokrenuo i svoj portal,  koji je trenutno samo na albanskom jeziku ali je, kaže, u izradi i njegova  verzija na srpskom jeziku.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo