Arhiva vesti
                   
25. Avgust 2016.

NENAD MITROVIĆ: PRIORITET SU NOVA RADNA MESTA, EKONOMSKI RAZVOJ I STABILNOST

Bujanovac - Nenad Mitrović iz Bujanovca, nedavno je po treći put položio zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Politička stabilnost na jugu centralne Srbije i ekonomski razvoj, će pored novih radnih mesta, biti prioriteti za koje će se on zalagati u toku ovog mandata.

25. Avgust 2016.

POČELI DANI VRANjA

Vranje - U okviru ovogodišnjih „Dana Vranja“, na gradskom šetalištu su otvoreni Etno sajam i Sajam knjiga.

Na Etno sajmu  ima  25 izlagača, a pored izlagača iz Vranja, tu su i gosti iz Bujanovca i Niša.

25. Avgust 2016.

JAVNI KONKURS ZA SUBVENCIJU ZARADE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM BEZ RADNOG ISKUSTVA

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni konkurs za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva.

Poslodavac koji na neodređeno vreme zaposli osobu sa invaliditetom bez radnog iskustva ima pravo na subvenciju zarade za tu osobu, u trajanju od 12 meseci od dana zasnivanja radnog odnosa.

24. Avgust 2016.

BESPLATNI UDžBENICI PO NOVOM MODELU

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Besplatni udžbenici će se ove godine deliti prema novom modelu. Osnovne komplete dobiće svi socijalno ugroženi đaci. Novina je da će biti uključeni i srednjoškolci. Država je za ovu pomoć izdvojila oko 600 miliona dinara, kao i prethodnih godina.

24. Avgust 2016.

ZAHVALNOST LOKALNOJ ZAJEDNICI

Preševo - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zahvalio se u Preševu lokalnoj zajednici na razumevanju i velikom angažovanju tokom migrantske krize.

23. Avgust 2016.

USKORO NAPLATA PUTARINE IZMEĐU BUJANOVCA I PREŠEVA

Bujanovac – „Putarina od makedonske granice do Levosoja koštaće 80 dinara“, saopštili su nadležni iz “Puteva Srbije”.

Kako kažu u ovom javnom preduzeću, naplata putarine počeće uskoro, po prijemu radnika koji će biti zaposleni na naplatnoj stanici kod Preševa.

 „Izgradnja naplatne rampe je završena i ona će početi sa radom po dobijanju saglasnosti za prijem radnika“, saopštili su nadležni  iz “Puteva Srbije”.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo

23. Avgust 2016.

ČORBU OD BRANCINA DEGUSTIRALI I GOSTI SIJARINSKE BANjE

Medveđa – Na šestoj manifestaciji „Zlatni kotlić u Sijarinskoj Banji, u konkurenciji 13 kulinara iz Medveđe i okoline, ali i iz drugih krajeva Srbije, najukusniju riblju čorbu skuvao je bračni par iz Kuzmina kod Sremske Mitrovice.

23. Avgust 2016.

POZIV MLADIMA DA VOLONTIRAJU NA FESTIVALU LIFFE

Leskovac - Povodom predstojećeg Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije “LIFFE”, leskovački kulturni centar poziva sve mlade zaljubljenike u film da postanu deo tima volontera koji će pomoći u realizaciji 9. izdanja ovog festivala.

23. Avgust 2016.

NERAZUNMA LABORATORIJA SRBIJA

Zahvaljujući partnerstvu organizacije „Razlivalište” i „Nerazuman institut” iz Kolorada,  mladi ljudi u Srbiji koji žele da se bave društvenim preduzetništvom i rešavaju društvene ili ekološke probleme imaće po prvi put priliku da  učestvuju u intenzivnom petodnevnom programu NERAZUMNA LABORATORIJA SRBIJA.

23. Avgust 2016.

OPREMI, ZAPOSLI, POKRENI – EVROPSKA PODRŠKA PRIVREDNICIMA NA JUGOISTOKU I JUGOZAPADU SRBIJE

Beograd - Sedamnaest preduzetnika i preduzetnica, kao i mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije, unaprediće svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mesta uz podršku Evropske unije i Vlada Švajcarske koje su preko razvojnog programa Evropski Progres opredelile 253.880 evra, za ovu aktivnost, usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede.

«Претходна страна   Следећа страна»