Arhiva vesti
                   

DIKOVIĆ POSETIO JEDINICE NA GRANICI SRBIJE I MAKEDONIJE

31. Avgust 2016.

Preševo - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković posetio je deo jedinica Zajedničkih snaga vojske i policije koje su angažovane na obezbeđenju granice sa Makedonijom, i rekao da su svojim angažovanjem pokazale veliku snagu i spremnost.

U saopštenju Ministarstvo odbrane Srbije navodi da je Diković kazao da je Vojska Srbije spremna da angažuje i dodatne snage i sredstva za obezbeđenje državne granice, ukoliko bude potrebe za tim.

Komandant Zajedničkih snaga, general-major Želimir Glišović obavestio je Dikovića da je od 22. jula sprečeno više od 5.000 ilegalnih prelazaka granice.

“Najveći broj migranata je odustao od ilegalnog prlaska kada su uočili vojsku i policiju, dok su u prihvatne centre smeštena 673 migranta zatečena zajedno s krijumčarima”, rekao je Glišović.

Diković je posetio i Prihvatni centar za migrante u Preševu, gde su smešeni pripadnici Vojske, i razgovarao s predstavnicima Komesarijata za izbeglice.

Tokom Dikovićeve posete, grupa od desetak migranata je odustala od ilegalnog prelaska granice, kada je videla delegaciju, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta, RTS, Blic i Koordinaciono telo