Arhiva vesti
                   

FATMIR HASANI: RADIĆU ZA EKONOMSKI RAZVOJ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

26. Avgust 2016.

Fatmir Hasani iz Bujanovca, profesor hemije po struci, odnedavno se za razvoj opština Preševo, Bujanovac i Medveđu, zalaže u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako je kazao, svoj prvi mandat će ispuniti borbom za bolji položaj tih opština.

„Imajući u vidu da je stopa nezaposlenosti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi oko 70 %, a broj siromašnih porodica u porastu, moramo da reagujemo što hitnije da bi stanovništvo imalo od čega da živi“, rekao je Hasani.

Hasani je istakao da će se boriti za to da na ovim prostorima bolje žive i Albanci, Srbi, Romi i ostali pripadnici nacionalnih manjina. On kaže da je albanska nacionalna manjina kroz istoriju prošla kroz vrlo teške trenutke i često ostajala bez podrške.

„ Hteo bih da i mi budemo prihvaćeni, da postoji uzajamno poverenje i da se živi sa što manje problema“, istakao je narodni poslanik.

Hasani je naglasio da postoji velika razlika u ekonomskom smislu između opština u Srbiji te da to treba država da reši. On očekuje dobru saradnju sa državnim organima.

„Vreme je da ostavimo sve sa strane i da se razvijamo kao nacije, da počnemo da radimo za ulazak u Evropsku uniju jer je to spas za ceo Balkan“, istakao je Hasani dodavši da će se kroz postupak pristupanja EU, prava manjina rešavati prema Ustavu i Evropskim konvencijama.

Hasani je rekao da mu se mnogi građani obraćaju za pomoć, pre svega po pitanju zaposlenja. Kako je naglasio, ne pitaju za visinu zarade i spremni su da prihvate bilo koji posao kako bi prehranili porodice. On je zaključio da njegovi sugrađani očekuju od njega da im pomogne i da je siguran da će pokrenuti ekonomski razvoj opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Izvor: Koordinaciono telo