Arhiva vesti
                   

DVADESET I SEDAM STANOVNIKA MEDVEĐE BIĆE PRIVREMENO ZAPOSLENO

31. Avgust 2016.

Medveđa – Dvadeset i sedam stanovnika Medveđe biće privremeno zaposleno na javnim radovima, a njihove zarade u ukupnom iznosu od oko dva miliona dinara finansiraće lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

U Direkciji za urbanizam i izgradnju radiće 11 radnika na poslovima održavanja i očuvanja životne sredine, u Domu zdravlja 5 radnika za pomoć i negu starim i socijalno ugroženim osobama i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 11 radnika na sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora.

„Opština Medveđa će se i u narednom periodu truditi i zalagati za zapošljavanje lica sa evidencije NSZ-a, a u narednoj godini potrudićemo se da programskim budžetom predvidimo i veću količinu novca za ove namene“, kazao je predsednik opštine Medveđa Nebojše Arsića prilikom potpisivanje ugovora.

Uglavnom su angažovane osobe iz kategorije teže zapošljivih, odnosno osobe sa invaliditetom i iz socijalno ugroženih porodica.

Ugovori su potpisani između predstavnika NSZ i Direkcije za urbanizam i izgradnju, Doma zdravlja i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer” iz Sijrarinske Banje.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo