Arhiva vesti
                   
23. Novembar 2016.

OBUKE ZA POSAO

Beograd - Deset opština sa jugoistoka i jugozapada Srbije će uz podršku Evropske unije  i Vlade Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski Progres, sprovesti programe za unapređenje znanja i veština radi povećanja zaposlenosti među građanima koji spadaju u ranjive grupe stanovništva.

23. Novembar 2016.

KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA U BUJANOVCU

Bujanovac – Deca od 6 do 18 godina, učenici osnovnih i srednjih škola iz Bujanovca, mogu da se projave na konkurs za logo kampanje koja se bavi promocijom dečijih prava. Tema kampanje je podizanje svesti o kršenju prava i mehanizama zaštite prava deteta, a konkurs raspisuje Otvoreni klub i sedam partnerskih organizacija.

23. Novembar 2016.

PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA I MINISTARKA ZA DRŽAVNU UPRAVU I LOKALNU SAMOUPRAVU POSETILI PREŠEVO I BUJANOVAC

Preševo – Bujanovac - Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, i Ana Brnabić, ministrka za državnu upravu i loklanu samoupravu, posetili su opštine Preševo i Bujanovac.

22. Novembar 2016.

PROMOCIJA MONOGRAFIJE O BEKIMU FEHMIU U BUJANOVCU

Bujanovac - Novinar, publicista i prevodilac Fahri Musliu promovisao je u Bujanovcu monografiju „Bekim Fehmiu – Odisej Kosova”. Monografija sadrži osam poglavlja i počinje poglavljem „Samoubistvo kao lični čin”. Knjiga sadrži i brojne intervjuje koje je Fehmiu davao tokom života.

 

22. Novembar 2016.

OBNOVA TRI DEONICE ŽELEZNIČKOG KORIDORA 10 OD NIŠA DO PREŠEVA

Preševo – Radovi na rekonstrukciji tri deonice železničkog koridora 10 između Niša i Preševa, ukupne dužine 46.5 kilometara, teku po planu, a njihov završetak se očekuje do maja naredne godine, saopštila je Železnica Srbije.

22. Novembar 2016.

JAVNI KONKURS ZA POBOLjŠANjE EKONOMSKOG POLOŽAJA ŽENA

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je Konkurs za podnošenje predloga projekata čijom realizacijom će se unapređivati ravnopravnost žena i muškaraca u Republici Srbiji. Mere planirane projektnim aktivnostima treba da budu u skladu sa planiranim merama Nacionalne strategije.

21. Novembar 2016.

POZIV ZA MEDIJE 21.11.2016.

Pozivamo vas da u utorak 22. novembra ispratite posetu ministarke državne uprave i lokalne samouprave, Ane Brnabić i predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zorana Stankovića, opštinama Preševo i Bujanovac.

21. Novembar 2016.

KOORDINACIONO TELO SUBVENCIONISALO 15 FIRMI IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

Bujanovac –  Vlasnicima 15 malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima iz opština Preševo, Bujanovac i Meedveđa, koji su učestvovali na  konkursu Službe Koordinacionog tela, dodeljeno je 40 miliona dinara bespovratnih sredstava kao podsticaj daljem razvoju i zapošljavanju novih radnika.

21. Novembar 2016.

HRANA SA JUGA NA SAJMU U BEOGRADU

Bujanovac – Posredstvom Privredne komore Leskovac, oko dvadeset proizvođača iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga izložiće svoje proizvode na tradicionalnom Sajmu etno hrane i pića u Beogradu. Predsednik Goran Jović rekao je da će komora tradicionalno obezbediti za svoje partnere  zakup prostora na sajmištu.

21. Novembar 2016.

SARADNjA SA PČELARIMA IZ KUMANOVA

Bujanovac – Predsednici bujanovačkog Pčelarskog udruženja „Polen 2012“i Udruženja poljoprivednih proizvođača iz Kumanova, Zarije Mitić i Momčilo Trajkovski, potpisali su u Bujanovcu memorandum o prekograničnoj saradnji.

«Претходна страна   Следећа страна»