Arhiva vesti
                   

KOORDINACIONO TELO SUBVENCIONISALO 15 FIRMI IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

21. Novembar 2016.

Bujanovac –  Vlasnicima 15 malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima iz opština Preševo, Bujanovac i Meedveđa, koji su učestvovali na  konkursu Službe Koordinacionog tela, dodeljeno je 40 miliona dinara bespovratnih sredstava kao podsticaj daljem razvoju i zapošljavanju novih radnika.

 U maloj sali Doma kulture u Bujanovcu, njima su  uručeni  ugovori a subvencije je dobilo 8 firmi iz Bujanovca, 6 iz Preševa i jedno preduzeće iz Medveđe.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela rekao je da je dodela bespovratnih sredstava, petu godinu zaredom, dokaz ulaganja u ekonomski razvoj ove tri opštine. On je dodao da su  ukupna dodeljena sredstva u tom periodu preko 2 miliona evra.

 „ Nama je prioritet zapošljavanje što većeg broja ljudi. Do sada je do posla došlo preko 200 ljudi u firmama kojima su dodeljena bespovratna sredstva a u tom pravcu treba da se ide i u narednom periodu. Što se tiče kontrole pravilnog trošenja dodeljenih sredstava, moram da istaknem da je ta kontrola permanentna“, rekao je Stanković.

Događaju su prisustvovali i predsednici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Šćiprim Arifi, Šaip Kamberi i Nebojša Arsić. Oni su se obratili predstavnicima firmi koje su dobile subvencije i istakli da ovakva briga države puno znači ovim trima opštinama na jugu Srbije. Oni su pozvali privrednike iz svojih opština da se aktivnije uključe i uzmu učešće na konkursima drugih ministarstava i fondova.

Izvor: Koordinaciono telo