Arhiva vesti
                   
21. Septembar 2015.

NE SMANjUJE SE BROJ IZBEGLICA NA JUGU SRBIJE

Preševo - Podaci Crvenog krsta u Preševu govore da je u poslednja dva dana priliv migranata iz pravca Grčke, preko Makedonije, u ovu opštinu juga Srbije „bio standardan i da se kretao između 1.500 i dve hiljade muškaraca, žena i dece".

21. Septembar 2015.

KANCELARIJA ZA SARADNjU SA CIVILNIM DRUŠTVOM RAZVILA INTERAKTIVNI VEB PORTAL – OCDOSKOP

Beograd - Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom razvila je interaktivni veb portal – OCDoskop radi podizanja vidljivosti civilnog sektora u Srbiji i pružanja mogućnosti organizacijama civilnog društva da široj javnosti, donatorima, javnom sektoru, ali i jedni drugima, pokažu ko su i šta rade. Portalu možete pristupiti na: www.ocdoskop.rs

21. Septembar 2015.

KURS O NEDISKRIMINACIJI I RADU SA OSETLjIVIM GRUPAMA ZA KOORDINATORE KANCELARIJA ZA MLADE I PREDSTAVNIKE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

Beograd - Misija OEBS u Srbiji i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, uz stručnu podršku Beogradskog centra za ljudska prava, organizuju kurs za lokalne koordinatore Kancelarija za mlade i predstavnike nevladinih organizacija na temu „Rad sa osetljivim grupama mladih i principi nediskriminacije“.

18. Septembar 2015.

RUSIJA OBEZBEDILA SRBIJI NOVA VATROGASNA VOZILA

Niš – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sa sardnicima preuzeo je juče u sedištu Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) u Nišu ključeve pet novih autocisterni za gašenje požara, koje je Rusija obezbedila za Srbiju.

18. Septembar 2015.

SOCIJALNA POMOĆ U OPŠTINI BUJANOVAC

Bujanovac – Prema podacima dobijenim od Nijazija Ahmetija, direktora Centra za socijalni rad u Bujanovcu, 833 porodice iz ove opštine prima socijalnu pomoć.

17. Septembar 2015.

POMOĆ DRŽAVE PREDUZEĆIMA SA JUGA SRBIJE

Bujanovac - Iz budžeta Republike Srbije, preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, 18 preduzeća iz tih opština dobilo je nešto više od 48 miliona dinara za unapređenje proizvodnje.

17. Septembar 2015.

BIVODA: OSTANI MLAD UZ BIKOKTU

Bujanovac – Prateći želje kupaca, bujanovačka „Bivoda“ izbacila je na tržište nov proizvod – „Bikoktu.“ Prema rečima Nenada Zafirovića, direktora ove kompanije, koja posluje u sastavu „Jumka“, posebna receptura ovog proizvoda proizišla je iz dugogodišnjeg iskustva neprikosnovenih lidera u proizvodnji i plasmanu osvežavajućih bezalkoholnih napitaka na tržištu južne Srbije.

17. Septembar 2015.

DNEVNO STIŽE 2.000 MIGRANATA

Preševo – U Preševo je juče stiglo skoro 2.000 izbeglica iz Sirije, Iraka i Avganistana, a prihvat i pružanje pomoći, po podacima nadležnih, odvija se bez problema.

16. Septembar 2015.

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA ZA PERIOD ŠKOLSKE 2015/2016 GODINE

Na osnovu Odluke direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 100 br 670-00-00042/2015-01 od 15.09.2015.  godine, Služba Koordinacionog tela objavljuje

16. Septembar 2015.

KOCIJANČIČ: AAO NIJE ZSO

Brisel  - Asocijacija albanskih opština koja je formirana na jugu Srbije nije isto što i Zajednica srpskih opština koja je dogovorena tokom briselskog dijaloga Beograda i Prištine, izjavila je juče Maja Kocijančič, portparolka Visoke pedstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

«Претходна страна   Следећа страна»