Arhiva vesti
                   

SOCIJALNA POMOĆ U OPŠTINI BUJANOVAC

18. Septembar 2015.

Bujanovac – Prema podacima dobijenim od Nijazija Ahmetija, direktora Centra za socijalni rad u Bujanovcu, 833 porodice iz ove opštine prima socijalnu pomoć.

„Prema poslednjim podacima od avgusta ove godine, 833 porodice prima socijalnu pomoć, dok iznos sredstava varira od slučaja do slučaja. Mesečni iznos se kreće u rasponu od osam do 26 hiljada dinara, dok  prosek iznosi oko 17 hiljada dinara mesečno“, rekao je Ahmeti.  

On je dodao da prioritet u dobijanju socijalne pomoći imaju poorodice sa starim licima, decom i one koje su bez ikakvih prihoda, a odluku o dobijanju socijalne pomoći donosi stručni tim Centra za socijalni rad, koji kompletira dokumentaciju i izlazi na teren.

Ahmeti je rekao  da i osobe sa invaliditetom dobijaju sredstva iz budžeta Republike Srbije.

„Prema podacima od avgusta 2015. godine, 302 osobe iz opštine Bujanovac prima naknadu za pomoć i negu drugog lica, a mesečni iznos naknade zavisi od stepena invalidnosti i iznosi od 10 do 26 hiljada dinara mesečno”, izjavio je direktor Centra za socijalni rad u opštini Bujanovac.

Osim navedenih kategorija, porodice koje se brinu o deci bez roditelja, kojih u Bujanovcu trenutno ima devet, takođe dobijaju pomoć od Centra za socijalni rad u Bujanovcu.

Rad Centra za socijalni rad se finansira sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, borilačka i socijalna pitanja Republike Srbije, dok opština Bujanovac izdvaja sredstva za kratkoročnu pomoć i materijalne troškove.

Izvor: Tituli i Koordinaciono telo