Arhiva vesti
                   

POMOĆ DRŽAVE PREDUZEĆIMA SA JUGA SRBIJE

17. Septembar 2015.

Bujanovac - Iz budžeta Republike Srbije, preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, 18 preduzeća iz tih opština dobilo je nešto više od 48 miliona dinara za unapređenje proizvodnje.

Ugovore o dodeli podsticajnih bespovratnih sredstava sa vlasnicima preduzeća potpisao je predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković, istakavši da je ovo četvrta godina u kojoj vlada podržava razvoj privatnog preduzetništva.

„Do sada smo u ove četiri godine dodelili dva miliona evra... a danas smo potpisali ugovore sa 18 vlasnika malih i srednjih preduzeća koji su konkurisali za 48 miliona dinara bespovratne pomoći", rekao je on.

Stanković je izjavio da najveći iznos bespovratne pomoći iznosi oko tri miliona dinara, a najniži oko 1,4 miliona dinara.  

„Od tog iznosa, 12 firmi iz Bujanovca dobilo je ukupno 31 milion dinara,  pet firmi iz Preševa dobilo je 14 miliona dinara i jednoj firmi iz Medveđe je pripalo oko milion dinara", precizirao je on. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Nebojša Arsić, dok predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, zbog rešavanja problema izbeglica, nije mogao da prisustvuje.

Izvor: Koordinaciono telo